Institut Ramon LLull

Obert el procés de selecció per a la participació de la cultura catalana a la Biennal d’Art de Venècia 2024

Arts.  26/06/2023

L’Institut Ramon Llull convoca el procés de selecció d’un projecte de comissariat per a la participació de la cultura catalana al programa Eventi Collaterali de la 60ª Exposició Internacional d’Art de la Biennale di Venezia.




L’Institut Ramon Llull ha obert el procés de selecció d’un projecte de comissariat per a la participació de la cultura catalana al programa Eventi Collaterali de la 60ª Exposició Internacional d’Art de la Biennale di Venezia, que tindrà lloc a la ciutat italiana del 20 d’abril al 24 de novembre de 2024. El director artístic d’aquesta edició és Adriano Pedrosa, que ha escollit com a temàtica central Foreigners Everywhere (Estrangers a tot arreu). Segons el comissari brasiler, que és també director artístic del Museu d'Art de São Paulo, aquest títol té un doble significat “En primer lloc, que vagis on vagis i siguis on siguis, sempre et trobaràs amb estrangers: ells/nosaltres som a tot arreu. En segon lloc, que no importa on et trobis, sempre ets, veritablement i en el fons, un estranger”.

El procés de selecció del projecte es divideix en dues fases. La primera volta està oberta a totes les persones interessades que presentin propostes que compleixin els requisits descrits a les bases. En aquesta primera volta, que es tancarà el dimecres 12 de juliol de 2024, a les 14:00, cal presentar un currículum vitae i una proposta d'un màxim de 3 pàgines que reflecteixi les idees generals del projecte, així com la documentació administrativa que es detalla a les Bases.

A partir d’aquí, un comitè internacional d’experts escollirà un màxim de tres propostes finalistes que passaran a la 2a volta, i que hauran de presentar un projecte que desenvolupi els continguts i el plantejament formal presentats a la primera volta, així com el disseny expositiu de l’espai i distribució de les obres presentades i documentació complementària, detallada a les esmentades Bases. Atès que el comitè d’experts inclou membres internacionals, aquesta documentació s’haurà de lliurar en català i anglès.

A partir del 31 d’agost es donarà a conèixer quin ha estat el projecte seleccionat. L’Institut Ramon Llull produeix i organitza la participació de la cultura catalana als Eventi Collaterali de la Biennal d’Art de Venècia des de l’any 2009. En aquesta ocasió, serà la vuitena vegada que hi presenta un projecte.

El comitè d’experts d'enguany, d'àmplia i reconeguda trajectòria internacional, està format pels següents professionals:

Presidenta:

Elvira Dyangani Ose, directora del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Vocals:

Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró, Barcelona.

Ruth Estévez, directora i comissària en cap d’Amant Foundation, Nova York i co-comissària de la 34a Biennal de São Paulo.

Oriol Fontdevila, investigador i professor, curador de l’exposició catalana a la Biennal d’Art de Venècia 2022.

Ingrid Guardiola, directora del Bòlit - Centre d'Art Contemporani de Girona.

Andrea Lissoni, director artístic de Haus der Kunst, Munic.

Podeu consultar les Bases aquí

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"