Institut Ramon LLull

De l’1 al 22 de març, obert el període de sol·licituds de les subvencions per a la subtitulació d'obres audiovisuals

Cinema.  01/03/2023

De l’1 al 22 de març, estarà obert el termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria de subvencions a la subtitulació d'obres audiovisuals produïdes i /o coproduïdes a Catalunya que afavoreixin i impulsin la presència a l’exterior de la creació cinematogràfica catalana.

Les obres subvencionables poden ser curtmetratges o llargmetratges de ficció, documental o d’animació, així com documentals de televisió o web. S'ha de presentar una única sol·licitud per obra audiovisual independentment del nombre de subtitulacions per a les quals es demani l'ajut. Es podran subvencionar un màxim de tres idiomes per a cada obra, que ha d’haver estat finalitzada abans de la presentació de la sol·licitud.

Les sol·licituds es poden presentar a través del tràmit de la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull.




Les despeses subvencionables són les corresponents als costos de la subtitulació de les obres audiovisuals següents: la traducció i subtitulació en qualsevol format, incloent les despeses d'audiodescripció (AD) i subtitulat descriptiu o per a persones sordes (SPS) així com les despeses de subtitulació del tràiler promocional de l'obra audiovisual.

L’import mínim subvencionable per sol·licitud ha de ser igual o superior a 300 € i el màxim serà de 7.000 € per a llargmetratges i de 2.000 € per a curtmetratges. Es consideren despeses subvencionables les següents: la traducció i subtitulació en qualsevol format (incloent les despeses d’audiodescripció), així com les despeses de subtitulació del tràiler promocional de l'obra audiovisual.

No són objecte d'aquesta convocatòria:

- Les sèries i cadascun dels seus capítols per separat, les minisèries i les obres audiovisuals amb una finalitat de promoció comercial.

- Les obres audiovisuals que formin part de propostes artístiques en l'àmbit de les arts visuals.

- Les obres audiovisuals emmarcades en l'àmbit de la formació.

- La subtitulació en llengua catalana o occitana (en la seva varietat aranesa).

- Les obres audiovisuals que hagin estat subvencionades prèviament en dues ocasions en aquesta mateixa línia de subvencions.

- Les obres audiovisuals d'antiguitat superior a cinc anys, exceptuant aquelles que es presentin a una retrospectiva.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"