Institut Ramon LLull

Subvencions a la traducció d'obres i portafolis/dossiers d'artistes visuals, arquitectes i dissenyadors i de textos de crítics

Arts.  05/09/2022

S’obre el període de sol·licituds per als ajuts a la traducció d'obres i portafolis o dossiers d'artistes visuals, arquitectes i dissenyadors/ores i de textos de crítics per a la seva difusió digital. Les sol·licituds es podran presentar a través del tràmit de la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull fins al 23 de setembre. Els textos originals hauran d'estar escrits -totalment o parcial- en llengua catalana, occitana (en la seva varietat aranesa) o castellana i la traducció ha de ser duta a terme durant l’any de la convocatòria.
Del 5 al 23 de setembre s’obre el termini de presentació de les sol·licituds de la convocatòria traducció d’obres i portafolis/dossiers d’artistes visuals, arquitectes i dissenyadors i de textos de crítics per la seva difusió digital sempre que es compleixin els requisits següents:

 • Els textos originals hauran d'estar escrits -totalment o parcial- en llengua catalana, occitana (en la seva varietat aranesa) o castellana.
 • La traducció ha de ser realitzada durant l’any de la convocatòria.

Poden ser beneficiàries d’aquestes subvencions tant les persones físiques com jurídiques i per optar a la subvencions han de complir amb el següent:

a. Artistes visuals

 • Que l'autor/a hagi rebut crítica especialitzada.
 • Que l'autor/a hagi realitzat com a mínim, una activitat o projecte individual en el circuit professional o hagi estat objecte d'una publicació monogràfica sobre la seva obra.

b. Arquitectes:

 • Que sigui membre del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
 • Que tingui obra construïda.

c. Dissenyadors/ores:

 • Que tingui un estudi professional en actiu
 • Que tingui com a mínim un any de trajectòria com a dissenyador en l'àmbit professional.

d. Comissari/ària o crític/a:

 • Que tingui crítica artística publicada en el context professional.

Es consideren despeses subvencionables les corresponents als costos de traducció i només es pot presentar una única sol·licitud per text, independentment del nombre de llengües a les quals es vulguin fer les traduccions, i fins a un màxim de 10 sol·licituds per convocatòria.

L’import màxim subvencionable és de 2.000 € per sol·licitud.

Més informació

Període de sol·licituds: del 5 al 23 de setembre del 202

  Logo Institut Ramon Llull
 • Un consorci de:

 • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"