Institut Ramon LLull

Oberta la convocatòria pel Premi Internacional Ramon Llull de Traducció Literària 2022

01/07/2022

La Fundació Ramon Llul ha decidit ampliar el reconeixement a la tasca dels traductors creant un nou premi anual. D’aquesta manera, hi haurà dues categories: el Premi a la millor traducció de literatura catalana de l’any, adreçat a traductors que en el moment de la publicació de la convocatòria no hagin publicat més de 5 traduccions de literatura catalana, i el Premi a la trajectòria d’un traductor o una traductora de literatura catalana.




Les bases d’enguany del Premi Internacional Ramon Llull de Traducció Literària inclouen dues modalitats:

  • Premi a la millor traducció de literatura catalana: podran optar a aquest premi els/les traductors/es que, en el moment de la publicació de la convocatòria, no hagin publicat més de 5 traduccions de literatura catalana. L’obra presentada ha d’haver estat publicada entre l’1 de gener i el 31 de desembre de l’any anterior al de la convocatòria. L’obra ha de ser d’autoria exclusiva d’un/a traductor/a. Aquest premi té com a objecte estimular la tasca dels traductors/es novells. El termini de presentació de candidatures per a aquesta modalitat és del dia 1 al 15 de juliol del 2022.
  • Premi a la trajectòria d’un/a traductor/a de literatura catalana: podran optar al premi els/les traductors/es que, en el moment de la publicació de la convocatòria, hagin publicat més de 5 obres de literatura catalana. Aquest premi té com a objecte reconèixer la trajectòria dels/les traductors/es de literatura catalana i la tasca duta a terme pels professionals més consolidats.

Les dotacions econòmiques són les següents: Premi a la millor traducció de literatura catalana és de 4.000 euros i el Premi a la trajectòria d’un/a traductor/a de literatura catalana té una dotació de 6.000 euros.

Consulta les bases completes a https://www.llull.cat/monografics/fundacio/premis.cfm

El veredicte del jurat es farà públic en ocasió de la cerimònia anual de lliurament de premis.

Els dos premis de traducció literària se sumarsan als altres dos premis que anualment atorga la Fundació i que reconeixen persones o entitats que treballen en favor de la internacionalització de la cultura catalana: el Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística, i el Premi Ramon Llull a la Promoció Internacional de la creació catalana.

Presentació de candidatures fins el 15 de juliol

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"