Institut Ramon LLull

Obert el procés de selecció per a la participació de Catalunya i Balears a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2023

Arquit. i disseny.  13/06/2022

L’Institut Ramon Llull convoca el procés de selecció d’un projecte de comissariat per a la participació de Catalunya i Balears a la 18a edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2023.




L’Institut Ramon Llull ha obert el procés de selecció d’un projecte de comissariat per a la participació de Catalunya i Balears a la 18a edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2023, dins el programa Eventi collaterali. Una edició que tindrà lloc del 20 de maig al 26 de novembre de 2023, sota la temàtica The Laboratory of the future, escollida per la seva directora artística, Lesley Lokko, on Àfrica serà protagonista: “Hi ha un lloc en aquest planeta on totes aquests conceptes d'igualtat, raça, esperança i por convergeixen i s'uneixen: Àfrica. A nivell antropològic, tots som africans. I el que passa a l'Àfrica ens passa a tots”. L’arquitecta, acadèmica i novel·lista ghanesa-escocesa també afirma que “la visió d'una societat moderna, diversa i inclusiva és seductora i persuasiva, però si es queda només en una imatge, és un miratge. Cal alguna cosa més que una representació, i els arquitectes són històricament actors clau a l'hora de traduir les imatges a la realitat”.

El procés de selecció del projecte es dividirà en dues fases. La primera volta està oberta a tots els professionals i empreses interessats que presentin propostes que compleixin els requisits descrits a les bases. En aquesta primera volta, que es tancarà el dimecres 29 de juny a les 23.59h, cal presentar un currículum vitae i una proposta d'un màxim de 2 pàgines que reflecteixi les idees generals del projecte, així com la documentació administrativa que es detalla a les bases.

El comitè d’experts escollirà un màxim de tres propostes finalistes per participar a la segona volta. La seva decisió es comunicarà a partir del dimecres 6 de juliol. Aquests finalistes hauran de presentar una proposta que desenvolupi els continguts i el plantejament formal presentats a la primera volta, una proposta de disseny museogràfic i un pressupost abans del 18 de juliol. Una setmana més tard, el 25 de juliol, hauran de defensar la seva proposta, de manera presencial, davant el comitè d’experts. Aquest mateix dia, un cop finalitzin les presentacions, es deliberarà i es donarà a conèixer el nom de projecte guanyador.

El comitè d’experts d’aquesta edició està format pels següents professionals:

Presidenta: Eva Franch i Gilabert, arquitecta i codirectora artística de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona.

Vocals:

Guim Costa i Calsamiglia, degà electe del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i Inés de la Rivera Marinel·lo, vocal de Recerca, Educació i Universitats del COAC, amb un únic vot.

Elvira Dyangani Ose, directora del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

Jaume Mayol, arquitecte i codirector de TEd’A arquitectes

Olga Subirós, arquitecta i comissària de l’exposició catalana a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2021 (AIR/ARIA/AIRE)

Consulteu les bases a: https://www.llull.cat/catala/seu_e/comissariat_venezia.cfm

>x01z23

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"