Institut Ramon LLull

Comença l’Estada lingüística d’estiu a les Illes Balears

Llengua.  Palma, 03/09/2021
L’Estada lingüística d’estiu organitzada per l’Institut Ramon Llull arriba a les Illes Balears. És la darrera de les trobades de la temporada després del Campus de la Llengua Catalana a Andorra i Girona i de l’estada lingüística al País Valencià. Per mor de la crisi generada per la covid-19, les edicions d’enguany se celebren de nou virtualment.

L’estada lingüística a les Illes Balears té lloc des d’aquest dilluns fins al proper divendres, 10 de setembre. Durant tota la setmana, uns 40 estudiants d'una quinzena de països assistiran a cursos de nivell B1 i B2 impartits per professors de les Illes Balears. També tindran l’oportunitat de conèixer aspectes culturals del territori de la mà d'especialistes i participaran en sessions molt diverses amb protagonistes del món cultural balear.

Així, al programa hi ha una trobada amb l'escriptor Sebastià Portell, un taller de poesia electrònica amb el grup Jansky, un altre de Foc, fum i gloses a càrrec de Sa Negreta. També s’hi farà un joc d’escapada (escape room) sobre els Països Catalans i una sessió sobre cinema amb el Cicle Gaudí, que posarà accent en documentals i pel·lícules rodades a les Illes. Finalment, s’ha programat una sessió de descoberta de les Illes Balears.

L'Institut Ramon Llull organitza, conjuntament o amb la col·laboració d'altres institucions, estades de formació lingüística i cultural pensades per millorar la competència lingüística i els coneixements culturals dels estudiants de català de l'exterior. Això a través de cursos, conferències, visites i activitats complementàries. Aquesta estada és un dels projectes finançats amb l’aportació del Govern de les Illes Balears a l'Institut Ramon Llull. A causa de la crisi sanitària actual, la institució organitza enguany l’Estada lingüística d’estiu a les Illes Balears en format virtual i ofereix als estudiants de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior (XarxaLlull) i d’altres centres, una immersió lingüística original i diferent per mitjà de classes de llengua i la participació en tot un seguit d’activitats culturals i de lleure en línia.

Programa https://www.llull.cat/catala/aprendre_catala/estades_linguistiques_balears.cfm

L'Estada a les Balears és una oportunitat per als estudiants d’arreu no tan sols per millorar i practicar la llengua sinó també per endinsar-se en la diversitat i la riquesa de la nostra cultura. Des de l'Institut Ramon Llull es treballa per continuar oferint als estudiants aquesta oportunitat d’intercanvi cultural, encara que sigui virtualment.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"