Institut Ramon LLull

El Llull organitza les 35es Jornades Internacionals per a Professorat de Català entre el 19 i 22 de juliol

Llengua.  Barcelona, 19/07/2021

Per segon any consecutiu les Jornades, que s’havien de celebrar a la Universitat de València, es duran a terme en línia.




Les Jornades Internacionals per a professorat de català són el principal espai de formació adreçat al professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior. També són un punt de trobada, debat i reflexió per compartir projectes i experiències didàctiques, amb la finalitat d’incrementar el coneixement col·lectiu i contribuir a la millora de la qualitat docent.

El programa comptarà amb diversos tallers, presentacions i conferències. Es dedicarà un espai a la reflexió sobre la transformació que ha sofert la docència d’estudis catalans a les universitats arran de la pandèmia. També es posarà el focus en noves estratègies didàctiques per a l’ensenyament de la llengua, en el tractament de la cultura des de diferents vessants i en noves eines i recursos per a la docència en línia.

Malgrat la virtualitat, València serà ben present a les Jornades. Carme Gregori, professora de la Universitat de València i membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, serà l’encarregada d'impartir la conferència inaugural sobre l’escriptor i assagista Joan Fuster, ‘La ironia còmplice: els aforismes de Joan Fuster’. També es durà a terme una visita virtual a l’espai Joan Fuster a càrrec de Salvador Ortells i a l’exposició Catalonia in Venice – air/aria/aire, Evento Collaterale de la Biennale Architettura 2021, de la mà d’Olga Subirós, arquitecta i comissària de l’exposició.

Les 35es Jornades Internacionals per a Professorat de Català comptaran amb l’assistència i participació d’un centenar de professors d’estudis catalans d’universitats de 25 països d’arreu del món. Consulteu-ne el programa complet.

Xarxa Llull

L'Institut Ramon Llull ofereix suport a més de 150 universitats amb docència d’estudis catalans d’arreu del món i subscriu acords amb les universitats per tal de promoure-hi els estudis de llengua i cultura catalanes.

La Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, XarxaLlull, és una peça cabdal de la projecció internacional de la cultura catalana en l’àmbit universitari. La Xarxa, a més de garantir la presència de la llengua i la cultura catalanes a les universitats del món, promou centres de recerca i càtedres de professors visitants en universitats d’excel·lència, contribueix a la formació de joves professionals en l’àmbit acadèmic, facilita els intercanvis culturals amb països estratègics i esdevé alhora un important instrument de la diplomàcia cultural.

Xarxa Llull genera un valor molt important per a tots els col·lectius implicats: els estudiants, el professorat, les universitats de l’exterior, el sistema universitari i el conjunt de la societat dels territoris de parla catalana.

Web oficial de les jornades

Programa de les Jornades en PDF

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"