Institut Ramon LLull

Albert García-Alzórriz participa als Rencontres Internationales Paris/Berlin amb “EYES / EYES / EYES / EYES”

Cinema.  PARÍS, 23/02/2021

El documental experimental EYES / EYES / EYES / EYES (2020) d’Albert García-Alzórriz, peça trasbalsadora sobre iconoclàstia i idolatria, s’ha projectat a la 30a edició dels Rencontres Internationales Paris/Berlin. El festival, celebrat en línia des de l’auditori del Museu Louvre entre el 23 i el 28 de febrer, va projectar el documental del català el passat 26 de febrer.




Considerats una de les grans cites de les pràctiques contemporànies de la imatge en moviment, els Rencontres Internacionals proposen un espai de descoberta i de reflexió entre el nou cinema i l’art contemporani. Cada any, professionals del món sencer i un públic molt nombrós es retroben —ara, però, en línia— per descobrir una programació que reuneix projeccions, exposicions i representacions. Els debats i les taules rodones, que compten amb la presència de comissaris convidats, artistes i investigadors, aporten més llum al programa i són una oportunitat per debatre sobre les pràctiques artístiques i els seus reptes.

EYES / EYES / EYES / EYES és una peça audiovisual de 37 minuts desenvolupada en col·laboració amb el poeta Gabriel Ventura. Un arxiu conserva fragments de les estàtues tombades. Al costat hi ha les pedres o imatges de les pedres que s’utilitzaven per destruir-les. En un racó, un ventilador adorm l’ambient. L’aire acaricia els gestos mesurats dels arxivers. El rugit del motor i la interminable espera indueixen a dormir. És el començament d’una narració en espiral on l’espectador és testimoni de la repetició d’una història explicada com a sèrie de variacions. O potser es tracta de multituds d’històries?

La pel·lícula de García-Alzórriz va ser concebuda com a part del projecte To lose your head (Idols) - Catalonia in Venice, comissariada per Pedro Azara i produïda per l’Institut Ramon Llull com a representació catalana a l’Eventi Colateralli de la 58a Biennal d’art contemporani de Venècia el 2019. La temàtica de l’exposició era la relació intensa i especial de l’ésser humà amb estàtues o, en altres paraules, els actes de destrucció i culte causats per les imatges.

Albert García-Alzórriz Guardiola és un director i arquitecte català. A més a més d’haver exposat a la 58a Biennal de Venècia, les seves obres també s’han projectat a l’Institut Valencià d’Art Modern (Habitar el Mediterrani, València, 2018) i a La Puntual (Tras els eucaliptos, Sant Cugat, 2018). Els anys 2016 i 2017 va ajudar Jordi Colomer en el projecte !Únete¡/Join Us!, presentat al pavelló espanyol de la 57a Biennal de Venècia d’Art Contemporani. Va ser finalista del Premi Internacional a la Innovació Cultural del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) el 2017. Com a cineasta, és autor dels curtmetratges Tras los eucaliptos (2018) i EYES / EYES / EYES / EYES (2020).

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"