Institut Ramon LLull

Comencen els exàmens de la primera convocatòria per a la certificació del català

Llengua.  Barcelona, 09/05/2019

Aquest dissabte 11 de maig comença el període de realització d’exàmens de la primera convocatòria per a l’avaluació i la certificació de coneixements de català com a llengua estrangera fora del domini lingüístic dels nivells intermedi (B2) i superior (C2). Les proves, organitzades per l’Institut Ramon Llull, se celebraran a 58 localitats de 23 països diferents. La majoria d’examinands són alumnes de cursos de llengua i cultura catalanes dels centres inscrits a la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior.




Les proves tindran lloc a ciutats d’Alemanya, Bèlgica, Canadà, Croàcia, Cuba, Equador, Espanya, els Estats Units, França, Hongria, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Mèxic, Països Baixos, Polònia,  Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Rússia i Sèrbia.

Els primers a fer-ho seran les persones que vulguin examinar-se del nivell intermedi (B2) i del nivell superior (C2). Per a la certificació del nivell intermedi s’han inscrit més de 150 persones, en el superior C2, 56.

El 18 de maig serà el torn de les proves escrites de nivell bàsic i elemental. El dia 25 tindrà lloc la prova escrita de nivell suficiència i la publicació de resultats serà el 27 de setembre. 

Els certificats de l’Institut Ramon Llull permeten acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions) i s’estructuren en cinc nivells d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües. Aquests certificats són equivalents als que atorga la Generalitat de Catalunya, que reconeix l’IRL com l’organisme certificador oficial de fora del domini lingüístic.

Més informació

El nombre d'inscrits total, en tots els nivells, és de 906 persones

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"