Institut Ramon LLull

Oberta la convocatòria per a la concessió de subvencions per a la mobilitat d’escriptors a l’estranger

Literatura.  Barcelona, 05/10/2018

L’Institut Ramon Llull obre la línia d’ajut a la mobilitat d’escriptors per a la realització d’activitats de difusió de la literatura en llengua catalana o aranesa fora del domini lingüístic d’ambdues llengües. Poden optar a l’ajut els escriptors que participin en festivals literaris internacionals o bé en actes de promoció a l’exterior de novetats editorials en traducció, i que tinguin almenys dues obres publicades de narrativa, poesia, teatre o pensament, escrites originalment en català o aranès.




Aquesta línia de subvencions té una sola convocatòria, que comprèn els desplaçaments realitzats entre el 16 de setembre de 2017 i el 15 de setembre de 2018. Les sol·licituds de subvenció s’han de presentar un cop s’hagi realitzat l’activitat, juntament amb el comprovant de la despesa realitzada. Les sol·licituds de subvenció es podran presentar des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC i fins el 28 de setembre de 2018.

Les despeses subvencionables són únicament i exclusiva les corresponents al desplaçament de l’escriptor. Els sol·licitants han de tenir almenys dues obres publicades de narrativa, poesia, teatre o pensament (no-ficció i humanitats), escrites originalment en català o aranès, en format llibre en paper i d’autoria exclusiva. Han de participar bé en actes de difusió de novetats editorials en traducció o bé en festivals literaris internacionals. L’activitat per a la qual es demana la subvenció s’ha d’haver realitzat en les dates establertes en la resolució de la convocatòria.

Aquesta línia d'ajut és una de les convocatòries en literatura que l’IRL ofereix com són els ajuts a editorials per traduir literatura catalana, ajuts per la promoció de la literatura catalana a l’exterior, les estades de traductors estrangers a Catalunya, les missions d’editors, o els ajuts per a la publicació d’obres il·lustrades.

Consulteu les bases del nou ajut per a la mobilitat d’escriptors aquí.

L’ajut està dirigit a subvencionar el desplaçament d’escriptors que participin en activitats de difusió de la literatura catalana i aranesa a l’exterior

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"