Institut Ramon Llull/ Newsletter # 95

ABRIL 2019 / CATALUNYA

Actualitat

 
Barcelona,  25/03/2019

Arriba una nova edició del concurs IRLats per a estudiants de català

Aquest dilluns 25 de març s’ha obert el període de participació d’una  nova edició de l’IRLats, el concurs de relats breus organitzat per l’Institut Ramon Llull. El certamen s’adreça a estudiants de català de fora del domini lingüístic amb la intenció d’incentivar la seva creativitat en llengua catalana.  Els participants poden presentar les seves propostes des del 25 de març fins al 31 de maig, que s’aniran publicant al lloc web IRLats perquè puguin ser votades. El veredicte del jurat es farà públic l’11 de juny, i la persona guanyadora obtindrà una plaça al Campus Universitari de la Llengua Catalana de juliol de 2019.  Del microrelat guanyador se n’editarà un punt de llibre, i el finalista serà obsequiat amb un lot de llibres.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  21/03/2019

Maria Teresa Carbano, presidenta de la Fundación El Libro: "Per als argentins, Barcelona és una ciutat desitjada"

Maria Teresa Carbano és, des del darrer mes de setembre, la nova presidenta de la Fundación El Libro. En un primer contacte de proximitat amb ella, t'adones de seguida que sap escoltar i sap riure. Que manté una agraïda predisposició per la bona conversa i que intenta defugir el soroll d'aquesta era d'immediatesa i de fast food emocional i informatiu que ens ha tocat viure. També t'adones, de seguida, que li agraden els llibres i, en especial, la fascinació de tenir-un a les mans, al pap i al cor.

+ info >>


Literatura.  Bolonya,  27/03/2019

Més de 70 entitats catalanes participen a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya

Un any més, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) organitza un estand institucional a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, que tindrà lloc de l’1 al 4 d’abril, on hi participaran un total de 74 entitats catalanes entre editorials i associacions especialitzades en llibres infantils, il·lustradors i institucions del sector, com ara l'IRL

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  18/02/2019

Barcelona, Ciutat convidada d’Honor a la 45a Feria Internacional del Libro de Buenos Aires


 • El programa vol promoure els escriptors de Barcelona, Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Andorra a la capital argentina, millorar la presència de la literatura catalana a Amèrica Llatina i reforçar els llaços d’intercanvi cultural entre Barcelona i Buenos Aires.

 • Barcelona portarà a Buenos Aires un total de 78 convidats entre els quals trobem autors en català i castellà, il·lustradors, especialistes i artistes.

 • Sota el lema ‘Barcelona, ciudad literaria’ el programa desplegarà un total de 120 activitats, un gran estand, una llibreria, tres exposicions i un concert de Sílvia Pérez Cruz a La Noche de la Feria.

 • 40 editorials catalanes participaran a la FIL Buenos Aires sota el paraigües de l’estand de Barcelona.


+ info >>


Escèniques.  Barcelona,  30/03/2019

L’IRL col·labora en la programació d’un focus de dansa contemporània catalana a Munic

El focus de dansa contemporània catalana “DepARTures. Unique Performance and Dance from Catalunya” tindrà lloc del 30 de març al 6 d’abril de 2019 a diversos equipaments de Munic i inclourà actuacions d’Albert Quesada, Maria Muñoz, Pere Faura i Quim Bigas. El programa, que compta amb el suport de l’IRL, es completarà amb la projecció d’una selecció de peces de videodansa de Núria Font, comissariada per Àngels Margarit.

+ info >>


Música.  Mallorca,  28/03/2019

Glissando Big Band, de gira per Egipte amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics i l’Institut Ramon Llull

El grup musical mallorquí Glissando Big Band ha presentat aquest divendres 29 de març de 2019 la gira que farà a principis d'abril a Egipte, gràcies al suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i l'Institut Ramon Llull (IRL).

+ info >>


Literatura.  Itàlia,  11/03/2019

L’IRL i l’editorial italiana La Nuova Frontiera organitzen el cicle 'Nove dialoghi per Mercè Rodoreda'

L’Institut Ramon Llull col·labora amb l’editorial de Roma La Nueva Frontiera en la coorganització del cicle cultural Nove dialoghi per Mercè Rodoreda, amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la publicació de la novel·la Aloma. Del març al desembre d’enguany, es duran a terme 9 actes públics emmarcats en diferents fires, festivals i esdeveniments literaris italians sota la direcció de l’escriptora i crítica literària Chiara Valerio. El cicle també compta amb el suport de la Delegació del Govern a Itàlia.

+ info >>


Llengua.  24/04/2019

S’obre el termini d’inscripció a la primera convocatòria de les proves per a la certificació del català

Aquest divendres, 1 de març, s’inicia el període de preinscripció a les proves per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana de l’Institut Ramon Llull corresponent a la primera convocatòria d’enguany, termini que finalitzarà el dia 24 d’abril. Els certificats de l’IRL permeten acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions) i s’estructuren en cinc nivells d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües.

+ info >>HIGHLIGHTS: Learning Catalan // The Institute // Grants // Virtual Office

BASIC DATA PROTECTION OF PERSONAL DATA

 • Identification of the treatment: Subscribers of bulletins.
 • Responsible for the treatment: Institut Ramon Llull.
 • Purpose: Sending information from the Institut Ramon Llull.
 • Legitimation: Consent of the interested person. The interested party may revoke the consent at any time.
 • Recipients: The dice will not be communicated to other people.
 • Rights of interested persons: The rights of access, rectification, suppression, opposition to the processing and request of the limitation can be exercised.
 • More information on the Privacy Policies page.

Subscription form // Unsubscripction form // If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia), Balearic Islands Government and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00