Institut Ramon LLull

Glissando Big Band, de gira per Egipte amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics i l’Institut Ramon Llull

Música.  Mallorca, 28/03/2019

El grup musical mallorquí Glissando Big Band ha presentat aquest divendres 29 de març de 2019 la gira que farà a principis d'abril a Egipte, gràcies al suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i l'Institut Ramon Llull (IRL).




Seran tres concerts en el marc del Jazz Tales Festival: dos concerts a Alexandria i un a El Caire, gràcies al contacte que va sorgir per part de la promotora de la Biblioteca d'Alexandria en la passada edició de Fira B!, el mercat de música i arts escèniques de les Illes Balears.

Les dates de les actuacions són les següents: el dimarts 2 d'abril a la Biblioteca d'Alexandria, hi faran un concert diferent amb un concert amb la cantant egípcia Nesma Mahgoub. El dimecres 3 d'abril, fan un segon concert a la Biblioteca d'Alexandria; i el dijous 4 d'abril, a la Universitat Americana d’El Caire.

RESULTAT DE LA COL·LABORACIÓ ENTRE FIRA B! i IRL

L’any passat, l’IRL va convidar a 24 programadors internacionals a FiraB!, el mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears. Es tracta d’un escenari ideal per mostrar la creació balear contemporània al públic i als professionals d’arreu del món, així com per establir noves línies de cooperació amb altres creadors internacionals. En el marc d’aquest cicle de trobades hi va assistir Neveen Kenawy, programadora artística Centre Cultural de la Bibilioteca d’Alexandria, que col·labora en l’organització del Tales festival (Alexandria). A FiraB!, Kenawy va poder conèixer les darreres i més representatives propostes dels artistes de les Illes Balears, entre ells la formació Glissando Big Band que enguany ha estat convidada al festival de referència d’Alexandria en l’àmbit del Jazz.

Una de les línies d’acció de l’IRL en l’àmbit de la música és donar suport a la mobilitat d’artistes catalans i balears per a actuacions i/o gires fora de Catalunya, així com impulsar la seva presència a nous mercats nacionals i internacionals, mitjançant acords específics de col·laboració amb festivals i institucions de prestigi.  

GLISSANDO BIG BAND

La Glissando Big Band és una associació de jazz formada per 18 músics, una de les primeres estables a l’illa de Mallorca, formada al maig del 2011. Des dels seus inicis ha realitzat diversos concerts arreu de l’illa, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la música swing i jazz a Mallorca i a les Illes Balears. A l’estil de les orquestres nord-americanes de swing dels anys 30, l’agrupació està composta per 5 saxos (2 alts, 2 tenors i un baríton), 4 trombons (3 tenors i 1 baix), 4 trompetes, base rítmica (contrabaix, guitarra, piano i bateria) i cantant. Entre els autors que componen el seu repertori trobem nom destacats com ara Duke Ellington, Sammy Nestico, Henri Mancini, Count Basie, Glen Miller, entre d’altres.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"