Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana

Logotip Fundacio Ramon Llull

Notícies i galeries
Coneixement.  ANDORRA,  02/07/2021

El lingüista australià Joseph Lo Bianco serà guardonat amb el 30è Premi internacional Ramon Llull de catalanística i diversitat cultural

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha decidit, per unanimitat, atorgar aquesta distinció al lingüista australià Joseph Lo Bianco per promoure el multilingüisme i trobar l’equilibri entre les llengües locals i les llengües oficials, i pel seu coneixement i interès i compromís amb la cultura i la societat catalana.

Cultura.  ANDORRA,  17/06/2021

Es recuperen els Premis de la Fundació Ramon Llull, ajornats l’any passat a causa de la COVID-19

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dijous 17 de juny, virtualment. A la reunió s'han aprovat els comptes de 2020, el projecte de pressupost per l'any 2021, s'ha acordat recuperar els Premis de la Fundació aquest 2021 i s'han presentat les línies d'actuació de l'Institut Ramon Llull. Vicenç Villatoro, director de la Fundació des de 2011, ha presentat la seva renúncia al càrrec, per motius personals.

Pensament.  Andorra,  25/06/2020

El Patronat de la Fundació Ramon Llull es reuneix virtualment

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dijous 25 de juny, virtualment. A la reunió s'han aprovat els comptes de 2019, el projecte de pressupost per l'any 2020, s'ha acordat ajornar els Premis de la Fundació a 2021, canviar la seu de la Fundació a l'Antic Hotel Rosaleda d'Encamp i s'han presentat les línies d'actuació de l'Institut Ramon Llull.

Cultura.  Andorra,  13/12/2019

El folklorista Michael Mason, la traductora Annie Bats i el professor i traductor Ko Tazawa, premis Ramon Llull 2019

La Fundació Ramon Llull ha lliurat aquest divendres a Andorra els Premis Internacionals Ramon Llull, destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els premiats en aquesta vuitena edició han estat el folklorista nord-americà Michael Mason (Premi a la Promoció Internacional de la Creació Catalana), responsable del Smithsonian Folklife Festival que se celebra al National Mall de Washington; la traductora francesa Annie Bats (Premi de Traducció Literària), reconeguda per l’adaptació al francès d’Ogre de toi (Llefre de tu), de l’escriptor mallorquí Biel Mesquida; i el professor japonès Ko Tazawa (Premi de Catalanística i a la Diversitat Lingüística), traductor, escriptor i formador d’experts en catalanística al Japó.

Literatura.  Barcelona,  16/05/2019

Oberta la convocatòria del Premi Ramon Llull de traducció literària 2019

La Fundació Ramon Llull ha convocat la vuitena edició del Premi Ramon Llull de traducció literària per reconèixer la importància de la tasca dels traductors literaris. El premi està dotat amb 4.000 euros per a la millor traducció literària del català publicada l'any 2018. La convocatòria de presentació de candidatures finalitza el 16 de maig.

Pensament.  Barcelona,  18/03/2019

El Patronat de la Fundació Ramon Llull es reuneix a la seu de l’IRL

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dilluns 18 de març al Palau Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull a Barcelona. A la reunió, s’ha aprovat la renovació de les bases dels Premis Internacionals Ramon Llull, la participació d’escriptors andorrans a la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires i s’ha explicat la residència Faber Andorra. 

Cultura.  ORDINO,  23/11/2018

La Fundació Ramon Llull premia l’acadèmica Maria Delgado, el traductor Artur Guerra i el lingüista Christer Laurén

La Fundació Ramon Llull ha lliurat avui a Andorra els Premis Internacionals Ramon Llull, destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta setena edició han estat l’acadèmica, crítica i principal experta en cinema i teatre català del Regne Unit Maria Delgado; el traductor portuguès Artur Guerra i el lingüista finlandès Christer Laurén. Aquest darrer ha estat guardonat amb el Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística que atorguen conjuntament la Fundació Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Llengua.  Barcelona,  29/06/2018

El professor Christer Laurén rebrà el 28è Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha decidit atorgar aquesta distinció per unanimitat en la seva modalitat de Diversitat Lingüística al professor Christer Laurén, teòric de la immersió lingüística. El professor Laurén ha contribuït de manera continuada a l’estudi i la implementació de la immersió lingüística, a la promoció de llengües minoritzades com a eines de cohesió social en l’àmbit educatiu, i a la difusió els programes d’immersió lingüística catalans i internacionals. També ha treballat estretament amb dos del principals experts catalans en immersió lingüística, Joaquim Arnau i Josep Maria Artigal.

Cultura.  Barcelona,  15/06/2018

Es reuneix a Barcelona el Patronat de la Fundació Ramon Llull

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest divendres 15 de juny al Palau Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull. La reunió ha servit per presentar la nova convocatòria dels Premis de la Fundació Ramon Llull, uns guardons internacionals que es lliuraran a Andorra destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes.

Literatura.  Barcelona,  08/05/2018

Oberta la convocatòria del Premi Ramon Llull de traducció literària 2018

La Fundació Ramon Llull ha convocat la setena edició del Premi Ramon Llull de traducció literària per reconèixer la importància de la tasca dels traductors literaris. El premi està dotat amb 4.000 euros per a la millor traducció literària del català publicada l'any 2017. La convocatòria de presentació de candidatures finalitza el 7 de juny. 

Cultura.  ORDINO,  30/11/2017

La Fundació Ramon Llull premia la traductora romanesa Jana Balacciu Matei, el lingüista Joan Landaburu i el programador Manuel Llanes

La Fundació Ramon Llull ha entregat avui a Andorra els seus premis destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta sisena edició han estat la traductora romanesa Jana Balacciu Matei; el programador cultural andalús Manuel Llanes i el lingüista Jon Landaburu. Aquest darrer ha estat guardonada amb el Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística que atorguen conjuntament l’Institut Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Literatura.  Barcelona,  30/06/2017

Oberta la convocatòria del Premi Ramon Llull de traducció literària 2017

La Fundació Ramon Llull ha convocat la sisena edició del Premi Ramon Llull de traducció literària per reconèixer la tasca dels traductors literaris. El premi està dotat amb 4.000 euros per a la millor traducció literària del català publicada l'any 2016. La convocatòria de presentació de candidatures finalitza el 30 de juny.

Llengua.  BARCELONA,  15/06/2017

El lingüista Jon Landaburu rebrà el XXVIIè Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull  ha decidit atorgar aquesta distinció per unanimitat en la seva modalitat de Diversitat Lingüística al professor Jon Landaburu, especialista en les llengües ameríndies. El professor Landaburu és un important lingüista que s’ha destacat per la defensa i la protecció de les llengües natives de l’Amèrica Llatina i pel seu treball en l’educació bilingüe en aquests contextos. Ha estat professor de les universitats de París i de Los Andes (Bogotà)

Cultura.  Barcelona,  16/05/2017

Es reuneix a Barcelona el Patronat de la Fundació Ramon Llull

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dimarts 16 de maig al Palau Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull. La reunió ha servit per presentar els principals projectes que es desenvoluparan properament, entre els quals destaca la nova convocatòria dels Premis de la Fundació Ramon Llull, uns guardons internacionals que es lliuraran a Andorra el mes de novembre destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes, i dels quals s’han modificat les bases.

Cultura.  Ordino,  11/11/2016

La Fundació Ramon Llull premia la traductora alemanya Kirsten Brandt, l’antropòloga nordamericana Kathryn Woolard i el programador holandès Alfred Konijnenbelt

La Fundació Ramon Llull ha entregat avui a Andorra els seus premis destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta cinquena edició han estat la traductora alemanya Kirsten Brandt; el programador cultural holandès Alfred Konijnenbelt i l’antropòloga nord-americana Kathryn Woolard. Aquesta darrera ha estat guardonada amb el Premi Internacional Ramon Llull que atorguen conjuntament l’Institut Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Cultura.  Andorra,  15/07/2016

Es reuneix a Andorra el Patronat de la Fundació Ramon Llull

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest divendres a la seu de la Fundació a la Casa-Museu Areny-Plandolit, d’Ordino, a Andorra. A la reunió hi han participat Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra; Pau Villòria, secretari General de Cultura de la Generalitat de Catalunya;  Nicolàs Garcia, representant del Consell Departamental dels Pirineus Orientals;  Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural i Política Lingüística d’Andorra; Vicenç Villatoro, director de la Fundació Ramon LLull; Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull; Bartomeu Gili, president de la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i batlle d’Artà; Josep Marcé, gerent de l’IRL; i Inés Sánchez, secretària de la Fundació.  

Cultura.  Barcelona,  14/06/2016

L’antropòloga nord-americana Kathryn Woolard serà guardonada amb el XXVIè Premi Internacional Ramon Llull

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha decidit atorgar aquesta distinció a l’antropòloga nord-americana Kathryn Woolard per “ajudar notablement a fer conèixer la situació del català entre la comunitat acadèmica, sobretot dels Estats Units”. Woolard ha dedicat bona part de la seva activitat investigadora i divulgadora a la situació sociolingüística de Catalunya. Ha analitzat especialment les relacions entre llengua, identitat i actituds lingüístiques a Barcelona i ha estudiat l’evolució d’aquestes relacions durant les últimes dècades, des de la fi de la dictadura.

Cultura.  Ordino,  26/11/2015

La Fundació Ramon Llull premia el lingüista nordamericà Philip D. Rasico, la traductora polonesa Anna Sawicka i el programador suec Claes Karlsson

La Fundació Ramon Llull ha entregat avui a Andorra els seus premis destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta quarta edició han estat la traductora polonesa Anna Sawicka; el programador cultural suec Claes Karlsson i el lingüista nord-americà Philip D. Rasico. Aquesta darrer ha estat guardonat amb el Premi Internacional Ramon Llull que atorguen conjuntament l’Institut Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Barcelona,  14/07/2015

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dimarts a Barcelona

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dimarts a la seu de l’Institut Ramon Llull, al Palau del Baró de Quadras a Barcelona. A la reunió hi han participat Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra; Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Jaume Asens, tercer Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural i Política Lingüística d’Andorra; Vicenç Villatoro, director de la Fundació Ramon LLull; Àlex Susanna, director de l’Institut Ramon Llull; Bartomeu Gili, president de la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i batlle d’Artà; Tomàs Ferrandis, president de la Xarxa de Ciutats Valencianes i alcalde de Xeresa; Josep Marcé, gerent de l’IRL; i Inés Sánchez, secretària de la Fundació. 

Llengua.  Barcelona,  19/05/2015

El lingüista nord-americà Philip D. Rasico serà guardonat amb el XXVè Premi Internacional Ramon Llull

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha decidit, per unanimitat, atorgar aquesta distinció al lingüista nord-americà Philip D. Rasico “per estudiar i difondre arreu la llengua i la cultura catalanes, per la seva rigorosa tasca en l’ensenyament i la recerca de tipus acadèmic i per la seva fidelitat al català i a Catalunya”. Rasico ha dedicat la seva trajectòria professional i acadèmica al català. És especialista en textos de català antic i en els menorquins que es van instal·lar a la Florida al s. XVIII i hi van mantenir el català diversos anys. 

Cultura.  Andorra,  28/11/2014

La Fundació Ramon Llull premia el traductor Peter Bush, el lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera i la programadora Maria Bota

La Fundació Ramon Llull ha entregat aquest divendres els seus premis internacionals destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta tercera edició han estat el traductor britànic Peter Bush; el lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera i la programadora cultural anglesa Maria Bota.

Cultura.  Andorra,  28/11/2014

Lliurament aquest divendres dels III Premis de la Fundació Ramon Llull

Aquest divendres se celebrarà l’acte de lliurament dels III Premis de la Fundació Ramon Llull a l’Auditori Nacional d’Andorra amb la participació del ministre de Cultura d’Andorra, Albert Esteve; el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna; i el director de la Fundació Ramon Llull, Vicenç Villatoro. Prèviament, els premiats participaran en una roda de premsa que tindrà lloc a les 10h a la sala de premsa del Govern d’Andorra.

Llengua.  Barcelona,  27/06/2014

El lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera, guardonat amb el XXIVè Premi Internacional Ramon Llull

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha decidit, per unanimitat, atorgar aquesta distinció al lingüista espanyol Juan Carlos Moreno Cabrera. Els membres del jurat, reunits aquest dijous a Barcelona, li concedeixen el Premi  “per les seves contribucions acadèmiques a la defensa de la igualtat i dignitat de totes les llengües, i la seva actitud crítica davant les ideologies lingüístiques assimilacionistes”. 

Literatura.  Barcelona,  11/04/2014

Oberta la convocatòria per la tercera edició del Premi Ramon LLull de traducció literària

La Fundació Ramon Llull convoca la tercera edició del Premi Ramon LLull de traducció literària. Aquest premi vol reconèixer la important tasca dels traductors literaris i premiar amb 4.000 euros la millor traducció literària del català publicada l’any 2013. Es poden presentar candidatures fins el dia 12 de maig de 2014.

Cultura.  Manacor,  20/02/2014

32 municipis balears ja formen part de la ‘Xarxa pel Ramon Llull’

La “Xarxa de Municipis i Entitats pel Ramon LLull” ha realitzat la primera Assemblea General des de la seva incorporació el mes de juny passat al Patronat de la Fundació Ramon Llull. En aquesta assemblea s’ha informat que a dia d’avui ja són 32 els municipis d’arreu de les Illes Balears adherits a aquesta xarxa. L’assemblea s’ha celebrat a la seu de la Institució Pública Antoni M. Alcover a Manacor, Mallorca, i ha comptat amb la participació del director de la Fundació Ramon LLull, Vicenç Villatoro. 

Llengua.  París,  03/02/2014

La Fundació Ramon Llull abandera la presència de la llengua catalana a la fira Expolangues de París

La Fundació Ramon Llull liderarà la participació de la llengua catalana a la 32a edició de la Fira Internacional d’Idiomes i Cultures Expolangues de París, que se celebrarà del 5 al 8 de febrer. Després de diverses edicions en què la representació catalana l’assumia l’Institut Ramon Llull, enguany i arran d’un acord subscrit l’any passat entre el Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra i l’IRL, l’assumeix l’entitat integrada pels diversos territoris de parla catalana.

Cultura.  Ordino,  14/11/2013

La Fundació Ramon Llull premia el catalanista britànic Max Wheeler, la traductora italiana Stefania Ciminelli i la flautista nordamericana Sato Moughalian

La Fundació Ramon Llull ha lliurat aquest dijous els seus premis internacionals destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta segona edició han estat el catalanista britànic Max Wheeler, la traductora de Jaume Cabré a l’italià, Stefania Ciminelli i la flautista nordamericana d'origen armeni Sato Moughalian, pel seu paper en el Centenari de Xavier Montsalvatge.

Cultura.  Ordino,  28/06/2013

La Fundació Ramon Llull acorda la incorporació de la Xarxa de Municipis Balears

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s'ha reunit aquest divendres a Ordino (Andorra), a la Casa Museu d'Areny-Plandolit (seu de la Fundació) en una trobada de treball a la qual han assistit el ministre de Cultura andorrà, Albert Esteve; el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro; el director adjunt de la Fundació Ramon Llull, Àlex Susanna; el batlle de Manacor, Antoni Pastor; i la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d'Andorra, Montserrat Planelles.

Literatura.  Andorra,  11/06/2013

La Fundació Ramon Llull convoca el segon Premi Ramon Llull de traducció literària

La Fundació Ramon Llull ha convocat la segona edició del Premi Ramon Llull de traducció literària per  reconèixer la tasca dels traductors literaris. El premi està dotat amb 4.000 euros per a la millor traducció literària del català publicada l'any 2012.

Cultura.  Andorra,  18/12/2012

La Fundació Ramon Llull lliura els seus premis internacionals a Peter Murray, Bernard Lesfargues i Georg Kremnitz

La Fundació Ramon Llull ha lliurat avui a Ordino (Andorra) els seus tres premis destinats a premiar persones o institucions que han treballat en la difusió internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els premiats han estat Peter Murray, anglès, director del Yorkshire Sculpture Park (YSP), Bernard Lesfargues, francès, traductor del català, i Georg Kremnitz, alemany, lingüista, professor de la Universitat de Viena.

Literatura.  Andorra,  20/09/2012

22 traductors optaran al Premi Ramon Llull de traducció literària, que es lliurarà a Andorra el mes de novembre

Acabat el termini de presentació de candidats, un total de 22 traductors optaran al Premi Ramon Llull de traducció literària, dotat amb 4.000 euros. Els candidats han traduït obres de literatura catalana a les següents llengües: 7 a l’italià; 3 al francès; 2 a l’alemany, neerlandès, romanès, castellà i anglès; una al búlgar i una al gallec.

Barcelona,  18/06/2012

La Fundació Ramon Llull convoca el primer Premi Ramon Llull de traducció literària, dotat amb 4.000 euros

La Fundació Ramon Llull convoca el primer Premi Ramon Llull de traducció literària. Aquest premi vol reconèixer la important tasca dels traductor literaris i premiar amb 4.000 € la millor traducció literària del català publicada l’any 2011.

Ordino,  11/06/2012

La Fundació Ramon Llull crea tres premis a la traducció i a la difusió exterior de la cultura catalana

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s'ha reunit aquest migdia a la seu de l'organisme, al Museu de la Casa d'Areny-Plandolit, a Ordino (Andorra). El seu principal acord ha estat la creació d'un cartell de tres premis que tenen com a finalitat reconèixer la tasca de persones o institucions en favor de la projecció exterior de la cultura catalana. Un d'ells estarà destinat específicament a traductors. Aquests premis seran lliurats a Andorra el mes de novembre d'aquest any.

Barcelona,  26/01/2012

Imma Monsó guanya la XXXII edició del premi Ramon Llull

L’escriptora Imma Monsó ha guanyat la XXXII edició del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull amb la novel•la La dona veloç. El guardó l’atorguen Editorial Planeta i la Fundació Ramon Llull. Imma Monsó ha rebut el trofeu, en un acte celebrat avui a Barcelona, de mans del President de la Generalitat, Artur Mas.

Andorra,  16/12/2011

La Fundació Ramon Llull crearà un cartell de premis a la traducció i la difusió exterior de la cultura

 

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest migdia a la seu de l’organisme, al Museu de la Casa d’Areny-Plandolit, a Ordino (Andorra). El seu principal acord ha estat impulsar a partir del 2012 un nou cartell de quatre premis dedicats a premiar la tasca de traducció d’obres escrites en català i també a premiar persones o institucions que hagin destacat en la difusió internacional de la nostra cultura.

 

 

Palma,  04/02/2011

Nuria Amat guanya el 31è Premi Ramon Llull

Nuria Amat s'ha emportat el premi més ben dotat de les lletres catalanes (90.000 €) amb una novel·la, Amor i guerra, ambientada a la Guerra Civil espanyola i que té com a personatges principals a Valentina Mur, una artista que viu una història amb un burgès, i Ramon Mercader, l'home que el 20 d'agost de 1940 va acabar amb la vida de Lev Trotski amb un cop de piolet.

Palma,  31/01/2011

Cinc obres finalistes del Premi Ramon Llull

El dijous 3 de febrer, Editorial Planeta i la Fundació Ramon Llull concediran el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2011, que en la seva 31a. edició organitza el Govern de les Illes Balears. L’acte tindrà lloc durant un sopar que se celebrarà a Palma. Amb una dotació econòmica de 90.000 euros per a l’obra guanyadora, el Premi Ramon Llull és el guardó més important de les lletres catalanes.

Ordino,  13/09/2010

La Fundació Ramon Llull assumeix el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull

La Fundació Ramon Llull assumirà a partir de l'any vinent el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que cada any publica Planeta. D'aquesta manera, el guardó més ben dotat de les lletres catalanes, que fins ara organitzava el Govern andorrà, passarà a ser de tots els governs que integren la Fundació. Així ho ha anunciat el cap de Govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, després de la reunió de la Fundació celebrada aquest matí a Ordino (Andorra).

Barcelona,  21/01/2010

La Fundació Ramon Llull impulsa un document que demana el reconeixement del català com a llengua europea

Els patrons de la Fundació Ramon Llull, en nom de les institucions que representen, han signat aquest dijous 21 de gener el document El català, llengua de 10 milions d'europeus, un text consensuat on es remarca la força de la nostra llengua i se'n reclama un major reconeixement a les institucions internacionals i especialment europees. La signatura d'aquest document ha tingut lloc a l'Institut d'Estudis Catalans, coincidint amb la presentació del programa d'activitats d'Expolangues 2010 on la llengua catalana serà convidada d'honor.

Barcelona,  22/12/2009

La Fundació Ramon Llull posa en marxa la seva web

El Patronat de la Fundació Ramon Llull va aprovar el passat dia 9 de novembre l'obertura i posada en xarxa de la pàgina web de la institució, acomplint així un dels objectius marcats per al 2009.

Ordino,  09/11/2009

La Fundació Ramon Llull assumirà la representació institucional de la llengua catalana com a convidada d’honor a Expolangues 2010

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dilluns al matí a la seu de l’organisme, al Museu de la Casa d’Areny-Plandolit, a Ordino (Andorra).  La reunió ha estat presidida pel cap de Govern d’Andorra, Jaume Bartumeu; el vicepresident del Govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller de la Presidència del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues. També hi ha participat el director de la Fundació i de l’Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló. La reunió ha servit per aprovar les activitats pel 2010, els comptes de l’exercici actual i els nous càrrecs dels membres del Patronat, després del canvi de govern al Principat d’Andorra.

Andorra,  02/10/2009

El director de la Fundació Ramon Llull, Josep Bargalló, es reuneix amb el cap de Govern d’Andorra

El director de la Fundació Ramon Llull, Josep Bargalló, acompanyat de la directora adjunta de l'Institut Ramon Llull, Neus Fornells, han tingut el divendres 2 d’octubre una reunió amb el cap de Govern d’Andorra, Jaume Bartumeu. Posteriorment, Bargalló s'ha entrevistat amb la ministra d'Educació i Cultura, Susanna Vela.

Ordino, Andorra,  15/01/2009

La Fundació Ramon Llull formalitza la incorporació de la Xarxa de ciutats valencianes, l’Alguer i els Pirineus Orientals

La Fundació Ramon Llull ha fet efectiva avui la incorporació del Consell General dels Pirineus Orientals, l’Ajuntament de l’Alguer i la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull, integrada pels ajuntaments de Sueca, Morella, Gandia i Vinaròs.

Guanajuato,  11/10/2008

La Fundació Ramon Llull entrarà formar part d'Iberescena

El director de la Fundació Ramon Llull, Josep Bargalló, ha anunciat avui que la Fundació entrarà a formar part del programa Iberescena de la Secretaría General Iberoamericana a través d'Andorra. Andorra, com a estat membre de la Secretaría, ja ha fet arribar la seva petició formal a Iberescena, en una carta signada pel cap de govern d'Andorra, Albert Pintat, que ho és també de la Fundació.

Barcelona,  31/03/2008

Es constitueix a Andorra la Fundació Ramon Llull

Els governs de Catalunya, Andorra i Balears han constituït avui al Principat d'Andorra la Fundació Ramon Llull que treballarà per la projecció exterior de la llengua i la cultura catalana. "És la part visible d'una història d'èxit de la llengua catalana, perquè és una història de confiança, seriositat, voluntat i ambició", ha destacat el vicepresident del Govern qui ha presidit l'acte al costat del ministre Portaveu, de Desenvolupament Econòmic, Turisme, Cultura i Universitats del Govern d'Andorra, Juli Minoves, i el conseller de la Presidència del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues. A l'acte també hi ha assistit el director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló.

 

Logos Institut Ramon Llull Generalitat de Catalunya Ajuntament de Barcelona Govern Andorra Consell Ciutats Valencianes Ciutats Balears L'Alguer