Institut Ramon LLull

Estada creativa per a il·lustradors a Faberllull Olot amb editorials internacionals

Què?

 

L’Institut Ramon Llull (IRL) organitza una residència creativa remunerada per a 6 il·lustradors a Faberllull-Olot perquè treballin encàrrecs editorials proposats per 6 editorials internacionals a fi de procurar la seva potencial publicació en els seus respectius mercats.   

Com?

En col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, 6 editorials internacionals interessades en fer encàrrecs a il·lustradors presenten cadascuna un projecte. Amb aquests 6 projectes, l’IRL organitza una crida entre il·lustradors/es residents a Catalunya i les Illes Balears perquè presentin les seves candidatures. Tot seguit, els candidats/es que compleixin els requisits hauran d’enviar propostes de treball basades en els projectes editorials. Aquests il·lustradors/es poden treballar d’una a sis propostes, per a qualsevol de les sis editorials que prefereixi. A partir d’aquestes propostes, cada editorial triarà un il·lustrador/a per iniciar una col·laboració professional que tindrà el seu nucli durant la residència a Faberllull - Olot.

La residència estableix un mínim d’interaccions entre l’editorial i l’il·lustrador/a per garantir el seguiment i col·laboració productiva entre ambdues parts. A més a més, l’estada s’enriquirà amb una sessió col·lectiva de presentació de projectes i altres activitats de formació adaptades als perfils dels participants.

Quan?

15 de febrer – 15 de març: crida als il·lustradors per a la presentació de candidatures

3 d’abril – 15 de maig: termini de presentació de les propostes basades en els projectes editorials per part dels il·lustradors pre-seleccionats

Juny: anunci dels il·lustradors/es i els projectes seleccionats per les editorials. Primera reunió de planificació d’objectius amb vistes a la residència a Faberllull – Olot

Del 25 de setembre al 6 d’octubre: residència a Faberllull – Olot, en què els il·lustradors/es seleccionats se centraran en l’encàrrec i en la relació amb l’editorial, que monitoritzarà el procés creatiu amb reunions virtuals regulars.

L’estada ha de servir per encarar el projecte. Ben probablement, la feina s’allargarà més enllà de les dues setmanes a Faberllul - Olot. Idealment, el final del procés ha de ser la publicació de l’obra. En aquest cas, totes dues parts formalitzaran la seva col·laboració en un contracte.

Si el resultat de la residència creativa no s’ajusta als plans editorials i l’editor desisteix de la publicació de l’obra treballada, l’il·lustrador/a tindrà la llibertat de promoure el contingut generat com/a qui consideri oportú sense atemptar contra els interessos ni la propietat intel·lectual de l’editorial.

Quant?

L’Institut Ramon Llull preveu una remuneració de 600€ nets per a cada il·lustrador seleccionat per a la residència a Faberllull.

Faberllull – Olot cobreix allotjament i mitja pensió (esmorzar i sopar)

En cas que el projecte es publiqui, l’il·lustrador/a i l’editorial hauran de negociar un contracte en què s’expressi una remuneració.

Qui?

 

Les editorials internacionals participants són:

 • Bulutsu – Turquia
 • Charlesbridge – Estats Units
 • Chouette – Canadà
 • Hélium – França
 • Mondadori – Itàlia
 • TREFL - Polònia

Els criteris de selecció dels il·lustradors/es candidats són:

 • Requisits imprescindibles:
 • Tenir la residència a Catalunya o les Illes Balears
 • Disposar un mínim de tres obres publicades
 • Tenir una competència lingüística fluïda en llengua anglesa

Es valoraran els següents mèrits:

 • Haver publicat obres en llengua catalana
 • Haver publicat obres en editorials estrangeres
 • Tenir experiència en encàrrecs editorials (especialment provinents d’editorials estrangeres)
 • Disposar d’un certificat oficial de nivell d’anglès

Per què?

L’aspiració de la iniciativa és doble:

 1. propiciar la publicació d’il·lustradors/es catalans i balears a l’estranger;
 2. i fomentar l’encàrrec d’editorials internacionals a il·lustradors/es catalans i balears.

Presenta-t’hi!

El termini per presentar candidatures ha finalitzat. Els participants seran informats de manera individual abans del 3 d’abril.

 

CONTACTE

Carles Navarrete cnavarrete@llull.cat

 
  Logo Institut Ramon Llull
 • Un consorci de:

 • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"