transparència
L'institut

Portal de la transparència

Podeu rebre informació de l'institut al mòbil o al vostre ordinador per mitja d'un agregador RSS

L'Institut Ramon Llull

Estatuts de l'Institut Ramon Llull

FRAGMENT DELS ESTATUTS

Article 4

Finalitats

L’Institut Ramon Llull té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions. Per al compliment dels seus objectius, l’Institut Ramon Llull donarà suport a les polítiques de relacions exteriors en l’àmbit cultural de les institucions consorciades i contribuirà a l’enfortiment de les marques Cultura Catalana, Catalunya i Barcelona des de la perspectiva cultural.

4.1 Per tal d’acomplir aquestes finalitats s’ocupa de:

a) Promoure la projecció exterior de la cultura catalana en totes les seves modalitats, gèneres i expressions.

b) Promoure la difusió i el coneixement de la llengua catalana a l’exterior, així com el seu ensenyament a les universitats i altres centres d’estudi.

c) Promoure la difusió a l’exterior de la creació literària en llengua catalana, a través del foment i el suport a la traducció a altres llengües i de les accions de projecció exterior.

d) Afavorir la internacionalització de la creació i la producció cultural catalanes mitjançant estratègies de presència exterior.
e) Donar suport a través de l’acció cultural a les estratègies de relacions exteriors de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

f) Promoure els intercanvis culturals amb altres països.

g) Promoure la cooperació cultural i l’exportació d’expertesa en matèria de cultura a altres països i territoris, i coordinar-ne les estratègies amb altres institucions i entitats catalanes dedicades a la cooperació.

h) Coordinar les institucions i entitats catalanes amb presència i reconeixement en organismes culturals internacionals per tal d’elaborar estratègies conjuntes.

i) Promoure i coordinar xarxes de persones i entitats amb projecció internacional per compartir objectius de promoció de la cultura catalana.

j) Col·laborar amb institucions d’altres territoris de l’àmbit lingüístic per dur a terme actuacions de projecció conjunta de la llengua, la cultura i el patrimoni compartits.

Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.