Institut Ramon LLull

L'Institut Ramon Llull

Equip de direcció

Directora: Iolanda Batallé

Iolanda BatalléNascuda a Barcelona el 1971, és Llicenciada en Filologia Anglesa (Universitat de Barcelona i Universitat de Southampton) i té un MBA per ESADE i la Universitat de Berkeley. Ha realitzat diverses estades en centres d’estudis estrangers com la Universitat de Niça o la de Braga.

Des del 1990 col·labora en diversos mitjans de comunicació com ara El Observador, Diari de Girona, COM Ràdio o RAC 1. Ha estat editora i cap de premsa de Random House Mondadori (fins al 2009).

Des del 2009 és directora editorial dels segells Galera i Bridge del grup Enciclopèdia. Des de 2016, Batallé també és editora i fundadora de: Rata i Catedral, del mateix grup editorial.

Batallé també és professora del Màster d’Edició de la UPF (des de 2008) i del Màster de Creació Literària de la mateixa universitat (des del 2016). Prèviament havia estat professora de literatura espanyola i llatinoamericana a Califòrnia.

Com a escriptora ha publicat el 2009 la novel·la La memòria de les formigues, i el 2011, el recull de contes El límit exacte dels nostres cossos. L’any 2013 va obtenir el premi de novel·la Prudenci Bertrana per Faré tot el que tu vulguis

Perfil i trajectòria professional Iolanda Batallé

 

Gerent: Antònia Andúgar

Antònia AndúgarAntònia Andúgar i Andreu va néixer el 1965 a Almassora (Castelló). És llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Direcció Pública per ESADE.

Va iniciar la seva trajectòria professional al sector de les arts escèniques, treballant a diferents àrees i projectes de l’empresa Grup Focus (1990- 2005), entre els quals destaca la Gerència del Teatre Romea, el management del director d’escena Calixto Bieito o la gestió de les coproduccions i gires internacionals. Posteriorment es va incorporar a l’equip de la productora audiovisual Benecé (2006-2009) com a responsable de l’àrea infantil i familiar, al capdavant de diversos projectes audiovisuals i escènics, així com de llur promoció als fòrums i mercats internacionals.

Des de l’àmbit privat va passar a l’Administració pública el 2010 com a Gerent del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (amb dos teatres i un centre de producció escènica) i Directora Executiva del Festival TNT-Terrassa Noves Tendències. El 2014 va ser nomenada Directora de l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals, amb la missió de donar suport a la internacionalització de les empreses culturals i enfortir la seva competitivitat tant als mercats nacionals com internacionals. En aquest sentit, ha desenvolupat diferents accions com la potenciació dels mercats estratègics de les arts en viu o l'organització dels estands del llibre, audiovisual o música a fires de tot el món.

Director de l'Àrea de Creació: Francesc Serés

Francesc SerésVa néixer el 1972 a Saidí (Osca). Va estudiar Belles Arts (1996), Antropologia a la Universitat de Barcelona (1998) i disposa del Grau de Suficiència Investigadora per la Universitat Pompeu Fabra, on va impartir classes d’Història de l’Art.

És autor d'Els ventres de la terra (2000), L'arbre sense tronc (2001) i Una llengua de plom (2002), trilogia posteriorment publicada amb el títol De fems i de marbres (2003). Després va escriure el llibre de contes La força de la gravetat (2006), que li va valdre el Premi Nacional de Literatura. El llibre de cròniques La matèria primera (2007) va rebre el Premi Octavi Pellissa (2004), Caure amunt. Muntaner, Llull, Roig (2008) i Contes russos (2009), Premi Ciutat de Barcelona de Narrativa i Premi de la Crítica Serra d’Or). Altres llibres que ha publicat són Mossegar la poma, El llarg viatge d’A. La seva darrera publicació ha estat La pell de la frontera. La seva obra ha estat traduïda al castellà, l’anglès, el francès o l’italià, entre d’altres. Ha col·laborat en mitjans com El País, l’Ara o TV3 i en revistes culturals com L’Avenç, La maleta de Portbou o El món d’ahir.

Des de 2016 és director de la Residència Faber, Residència d'Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot. La residència Faber és un projecte impulsat per l’Ajuntament d’Olot a través de la regidoria de cultura i en col·laboració amb el Departament de Cultura. En dos anys hi han passat gairebé dos-cents residents provinents dels cinc continents i disciplines tan diverses com la robòtica, els estudis religiosos, la dansa, la teoria matemàtica, els estudis culturals o la pedagogia. Les activitats de la residència s’han realitzat a Olot, la Garrotxa i a les comarques de Girona i Barcelona.

Directora de l'Àrea de Literatura i Pensament: Izaskun Arretxe

 

 Izaskun ArretxeIzaskun Arretxe Irigoien (Barcelona, 1969) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, i té un Master of Arts de la Universitat La Trobe de Melbourne per la tesis 'La teoria de l’amor a l'obra poètica d’Ausiàs March'. Va ser lectora de català a la mateixa universitat del 1993 al 1995. 

Ha estat cap de redacció i producció de l’editorial Quaderns Crema (1997), ha format part del departament de redacció i producció de l’Editorial Anagrama (1998-2003), i ha estat també directora general de Critèria (2003-2007), i directora editorial d’Ara Llibres (2008-2016). Entre els anys 2012 i 2014 va ser membre de la Junta Directiva de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, i  en va ser vicepresidenta del 2014 al 2016.

Directora de l'Àrea de Llengua i Universitats: Ariadna Puiggené

Ariadna Puiggené Ariadna Puiggené és Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1982) i Màster en direcció pública per ESADE (2014-2015). Ha cursat estudis a la Universitat de Toulouse-Le Mirail (Diplôme d'Études Universitaires Générales en Lettres Modernes, Diplôme pour l'enseignement du français à l'étranger) i va fer una estada de treball i formació a l’Office de la langue française, del Govern de Quebec.

El 1983 va començar a treballar a la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, des d’on va ser destinada al Centre de Terminologia TERMCAT, que va contribuir a crear, organitzar i desenvolupar durant 16 anys. D’entre les diverses responsabilitats encomanades, va contribuir a l'establiment dels criteris metodològics i de normalització de la terminologia, al disseny i el desenvolupament del banc de dades terminològiques BTERM i el servei de consultes en línia CERCATERM, va participar en diversos projectes de la Comissió Europea en el marc dels programes d’enginyeria lingüística, així com en congressos, simposis i jornades sobre terminologia amb la presentació de ponències i comunicacions.

El 2002 es va incorporar a l’IRL com a Coordinadora de l’Àrea de Llengua i Universitats on s’ha ocupat de coordinar les actuacions per a la promoció de l’ensenyament i el coneixement de la llengua i la cultura catalanes a les universitats de l’exterior, i a impulsar i articular el suport a les universitats, el professorat i els estudiants per mitjà de diversos programes i línies d'ajuts.

  • Directora: Iolanda Batallé
  • Gerent: Antònia Andúgar
  • Director de l'Àrea de Creació: Francesc Serés
  • Directora de l'Àrea de Literatura i Pensament: Izaskun Arretxe
  • Directora de l'Àrea de Llengua i Universitats: Ariadna Puiggené
    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"