Institut Ramon LLull

Centres d'estudis avançats i recerca

Les càtedres i els centres de recerca són l’instrument per formalitzar i fer visible la col·laboració a llarg termini entre les universitats i les institucions catalanes, amb uns objectius amplis en docència, recerca i transferència de coneixements, alhora que permeten aprofundir en l’estudi i la recerca d’una matèria relacionada amb els estudis catalans en sentit ampli, des d’un punt de vista innovador i interdisciplinari.

Centres d’estudis avançats i recerca

Centre d’Estudis Catalans (Universitat de la Sorbona de París)

Creat l’any 1977 amb una triple vocació universitària, cultural i científica, el Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de la Sorbona de París ofereix un Diploma Universitari propi i organitza periòdicament activitats de recerca i de difusió de la cultura catalana: exposicions d’artistes catalans, cicles de conferències, trobades de poetes, jornades d’estudi, col·loquis.

Actualment dirigit per la Dra. Mònica Güell, el CEC col·labora estretament amb el Centre de Recerca Interdisciplinària dels Móns Ibèrics Contemporanis (CRIMIC)

Més informació: http://www.paris-sorbonne.fr/centre-d-etudes-catalanes-3064

Centre d’Estudis Catalans (Queen Mary, Universitat de Londres)

Amb l’objectiu de promoure i consolidar la recerca en estudis catalans al Regne Unit, d’esdevenir un focus d’innovació en la recerca des d’una perspectiva transversal i interdisciplinària i alhora actuar com a centre de difusió de la cultura catalana en l’àmbit acadèmic, Queen Mary acull des del curs 2005-2006 el Centre d’Estudis Catalans. Sota la direcció del prof. John London, el Centre fomenta l’establiment de vincles entre investigadors d’estudis catalans mitjançant l’organització de seminaris, conferències, col•loquis i publicacions sobre disciplines diverses, i fomenta la formació de nous investigadors.

Destaquen les iniciatives Writer in Residence, que han acollit escriptors com Najat El Hachmi, Gaspar Jaén, Narcís Comadira, entre d’altres, i projectes de recerca acadèmica, com Visiting Research Fellow, Academic-in-residence, Visiting translator i Research Fellow, amb la participació de professors com Ronald Puppo, , Pilar Godayol, Sam Abrams, Dolors Udina, James Hawkey, Rhiannon McGlade o Mercè Picornell, entre d’altres.

Centre d’Estudis Catalans (Universitat Adam Mickiewicz de Poznan)

L’any 2018 es va crear el Centre d’Estudis Catalans de la Universitat Adam Mickiewicz de Poznan amb l’objectiu de promoure a Polònia la recerca sobre aspectes diversos de la llengua i la literatura catalanes, així com la divulgació de la cultura dels Països Catalans. El CEC de la UAM organitza anualment dues jornades acadèmiques i conferències impartides per destacats especialistes, tot plegat amb finalitats formatives i per enfortir els lligams de recerca amb l’hispanisme i la romanística de Polònia. A banda de col·laborar amb el grup de recerca de la UW Otra Iberia en la realització del seu congrés anual, el CEC de Poznan organitza obres de teatre, actuacions musicals i trobades de cineclub, alhora que ha iniciat la publicació d’estudis acadèmics en polonès. Actualment el dirigeix Alfons Gregori, que també coordina el lectorat de català, actiu des de l’any 1989.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"