Lildami fa un concert dirigit als estudiants del Campus Universitari de Llengua Catalana 2020. Canten les seves cançons, les comenten i parlen del grup.
Borja Penalba, Mireia Vives i Andreu Valor interpreten Per Ovidianes, el seu homenatge a l’obra d’Ovidi Montllor, dins el programa de les Jornades Internacionals per a Professors de Català de l’any 2020 a València.
El grup mallorquí Xanguito fa un concert per als participants de l’Estada lingüística a les Illes Balears de l’any 2020. Interpreten cançons, les comenten i expliquen anècdotes relacionades amb el grup.
Mar Mañas entrevista Arnau Tordera d’Obeses, sobre el disc «Zel» (2013) i fan un repàs de totes les cançons que construeixen el que ja s’ha convertit en un disc de culte del grup. El vocalista ens explica què hi ha darrere de cada tema, de què tracten les lletres i quins estils i tècniques varen utilitzar per crear-lo. Ens convida a escoltar-los amb atenció i passar per les seves relectures d’estils clàssics com la sardana o el cant gregorià, i d’altres més moderns com el musical o el metall.
discos-comentats---obeses.pdf Eduard Bonet parla amb Flora Sempere, membre d’ El Diluvi, sobre el seu últim disc, Junteu-vos, que representa un canvi en la sonoritat del grup. Explica com han intentat mantenir la identitat de la seva música, més propera al folk, però modernitzar-se i acostar-se a sons més electrònics. El resultat ha estat molt ben rebut pel seu públic, i són les cançons que escolten i comenten Eduard i Flora, que han comptat amb diverses col·laboracions i que es relacionen, cadascuna, amb un univers musical particular que tenen intenció de continuar explorant.
discos-comentats---el-diluvi.pdf Pol Masdeu parla amb Joan Enric Barceló, membre d’Els Amics de Les Arts, sobre el que va ser el primer LP del grup, Bed & Breakfast. Expliquen com ha evolucionat la sonoritat i la formació de la banda, i després repassen el disc i van comentant l’origen, el significat o curiositats sobre algunes cançons.
discos-comentats---els-amics-de-les-arts.pdf Maria Garcia conversa amb Xavi Sarrià, el que va ser líder del grup Obrint Pas, sobre l’últim disc que el grup va treure l’any 2011. Aquest treball manté l’estil que els caracteritzà, una barreja de música moderna i instruments tradicionals valencians, i que serví per consolidar la música reivindicativa en valencià feta pels joves. Amb Coratge fan un homenatge a les persones i pobles que lluiten i que fan les seves revoltes quotidianes i anònimes.
discos-comentats---obrint-pas.pdf Gemma Polo, cantant de Roba Estesa, parla amb Renée Pera sobre el seu darrer EP, Dolors, que significa un canvi important en la sonoritat del grup després de deu anys. Aquesta evolució cap a la música més electrònica obre una nova etapa que, a causa de la pandèmia, encara no han tingut l’oportunitat de veure com era rebuda pel seu públic.
discos-comentats---roba-estesa.pdf Maria Burguera entrevista Maria Jaume, que acaba de treure el seu primer disc, Fins a maig no revisc. Després de presentar la compositora i el seu camí cap a la música, escolten les cançons que formen aquest treball i comenten de què tracten, en quin context es van compondre i què és el que s’hi intenta comunicar.
discos-comentats---maria-jaume.pdf Eduard Bonet parla amb Clara Fiol, integrant del trio Marala, sobre el primer disc del grup, A trenc d’alba. La cantant explica com van compondre i produir totes les cançons, d’on provenen les lletres i les instrumentacions, quins són els seus referents musicals i quines són les perspectives del grup a partir d’ara.
discos-comentats---marala.pdf Paula Marqués parla amb Mireia Vives sobre el disc A Alcoi d’Ovidi Montllor. Conversen sobre la vida i l’obra d’Ovidi Montllor, una figura que per haver estat molt incòmoda encara avui no és prou reconeguda. Escolten les cançons de l’àlbum, i en comenten la relació amb la poesia, tant pels poetes que Ovidi va musicar com per la forma com aconseguia expressar la lletra i comunicar-ne el missatge.
discos-comentats---mireia-vives.pdf Eduard Bonet de «Casa de la música» entrevista el raper Valtònyc i parlen del seu disc «Poemes per no tornar» (2018). Ens explica com va viure tot el procés que el va portar a l’exili a Bèlgica, on roman fa quasi tres anys, i de quines vivències hi ha al darrere de cadascun dels cinc temes, que va escriure durant els 33 dies que romangué amagat per evitar acabar a la presó.
discos-comentats---valtonyc-text.pdf Lluc Silvestre entrevista Guillem Boltó d’Stay Homas i Doctor Prats per comentar el darrer disc del grup, «Venim de lluny». Abans que la pandèmia fes néixer el fenomen Stay Homas a les xarxes, els Doctor Prats ja eren un grup d’èxit consolidat a Catalunya i també a l’exterior. En aquest vídeo ens parlen del procés de creació de la seua música i les seues lletres, del seu últim disc, de com ha estat la promoció que els ha fet tan populars, i finalment, sobre Stay Homas, l’experiència confinada que començà com un acudit de visibilitat sorprenent que ara volen que agafi més força.
discos-comentats---doctor-prats.pdf Barcelona va participar al festival Ars Electronica, i aquesta llista de reproducció n’és una de les activitats. Són petits vídeos en anglès en què diversos artistes de l’escena electrònica i digital catalana parlen sobre la seva obra des dels seus estudis. Al final hi ha també dos vídeos en què alguns artistes comenten l’exposició a l’Arts Santa Mònica de Barcelona.