Diàleg entre Andreu Gomila, director de la revista Time Out, i Vicent Pardal, director del portal Vilaweb, en què reflexionen sobre la presència i la situació de la llengua catalana als mitjans de comunicació. Parlen de l’estil que utilitzen els periodistes, de la importància que té la correcció als Països Catalans i del pes que té el català a la xarxa.
dialegs-llull-el-catala-als-mitjans-digitals.pdf Diàleg entre Clàudia Rius, impulsora del canal de Youtube Malaia, i Adrià Castells, tècnic lingüístic de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, en què parlen de la necessitat i els reptes de la llengua catalana a les xarxes dirigits als joves. Analitzen la situació actual i es pregunten quin model de llengua és el que pot funcionar perquè sigui present als medi virtual.
dialegs-llull-el-catala-i-les-xarxes-socials.pdf Xerrada del 21.06.2021, a càrrec de Marina Massaguer, del cicle de sociolingüística organitzat pels lectorats de català de les universitats de Freiburg, Marburg i Kiel.
ppt-xerrada-marina-massaguer.pdf En aquesta classe virtual de la professora Raquel Casesnoves Ferrer de la Universitat de València podreu treballar en tres parts la situació sociolingüística del País Valencià.
El primer bloc introdueix el context històric i la figura de Joan Fuster. El segon explica el procés de normalització lingüística i, per acabar, el tercer fragment sintetitza l’evolució de l’ús i el coneixement del valencià i els reptes actuals.
Taula rodona entre els creadors de contingut en valencià Cabra fotuda, Miss Tagless, Marrimemesval i Emma Tomàs com a moderadora: com podem omplir les xarxes de valencià? Per què és important?