Institut Ramon LLull

Dramaturgs de diferents ribes de la Mediterrània aborden a Faberllull Olot allò que ‘no es pot dir’

03/12/2024

Dramaturgs de Catalunya, València, Mallorca, Marroc i Alemanya participen al segon "Taller d’escriptura contaminant mediterrània" impulsat pel Teatre Tantarantana.




Del 2 al 5 de desembre, Faberllull Olot acull per segona vegada el "Taller d’escriptura contaminant mediterrània" adreçat a dramaturgs i impulsat pel Teatre Tantarantana de Barcelona. Als participants se’ls proposa d’escriure sobre "allò que no es pot dir" a cada banda del Mediterrani, una premissa que engloba possibles temes com el colonialisme i el post colonialisme, la confluència de les tres grans religions monoteistes i de les diverses cultures en àmbits com l’alquímia, la teologia i la ciència, o els viatges per mar per raons socials, polítiques, ecològiques, emocionals o mítiques.

Els residents
El grup de residents està format pels dramaturgs Sadurní Vergés (Vic), Ester Medrano (Requena, País Valencià), Aina de Cos (Palma, Mallorca), Hamza Boulaiz (Rabat, Marroc), i Bernhard Glocksin (Berlín, Alemanya). Estaran acompanyats pels dramaturgs Rodrigo García Olza (Barcelona) i Albert Tola (Barcelona), que dirigiran les sessions de treball conjunt i els tallers; i per la periodista cultural Alba Valle (València), que farà la relatoria de les sessions.

Tots ells són professionals de la dramatúrgia vinculats al Goethe Institut de Rabat, al Neuköllner Oper de Berlín, al Teatre Principal de Palma, a l’Inestable de València i al Teatre Tantarantana de Barcelona.

Les sessions de treball
Els residents treballaran des del diàleg constant, sempre acompanyats pels responsables del taller, a través d’exercicis i premisses d’escriptura conduïda. Aquest taller de dramatúrgia contaminant està concebut, dirigit i impartit segons una metodologia pròpia pel dramaturg Albert Tola i el director Rodrigo García Olza (Nigredo Teatro) amb la coordinació, gestió i producció del Teatre Tantarantana.

Junts crearan una constel·lació dramàtica, escrivint peces teatrals que s’emmirallin entre si. Cada participant es trobarà amb els altres per investigar conjuntament espais dramatúrgics, escriptures contaminants i temàtiques històriques i contemporànies vistes des de l’òptica des de cadascuna de les latituds.

L’experiència comença aquest desembre a Faberllull i continuarà amb un altre taller l’any 2025 fora de la residència que servirà per completar el treball de creació, que finalitzarà amb la publicació dels textos escrits en un mitjà especialitzat.

Altres activitats
Demà dimecres, a les 18 h, els alumnes de l’escola de teatre El Galliner de Girona faran una lectura dramatitzada d’alguns dels textos que han escrit aquests dies a Faberllull. Pels autors serà el primer moment que es distancien de la seva obra i escolten com sona amb la veu d’un actor.

Dijous al matí, els residents es desplaçaran fins a la seu de l'Institut Ramon Llull a Barcelona per parlar amb els responsables de l'àrea de creació i fer allà l'última de les sessions de treball de la residència.

 
    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"