Amb un ferm compromís amb l’escena musical europea, l'objectiu de Liveurope és impulsar la programació d'artistes emergents a tot el continent i ajudar-los a arribar a noves audiències. Creada el 2014, la plataforma funciona com un segell de qualitat atorgat a espais de música en viu compromesos amb la diversitat i la creació musical jove. En 10 anys ha impulsat més de 4.200 concerts d'artistes de fins a 40 nacionalitats europees diferents. Cada país compta amb només un representant i en el cas de l’Estat espanyol es tracta de la sala Apolo de Barcelona, que enguany organitza la reunió anual de l’associació que es farà els dies 12 i 13 de setembre, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Una bona oportunitat per mostrar a programadors internacionals el talent musical català.
El 12 de setembre, l’Institut Ramon Llull acollirà, durant el matí, la reunió de l’equip directiu de Liveurope i una visita dels socis, a qui presentarà les principals línies d’actuació de la institució en matèria de música. Al vespre, la sala Apolo acollirà una xerrada del músic i compositor Raül Refree amb la programadora cultural Aïda Camprubí sobre “Folklore has a match with new genres” i posteriorment actuaran els grups catalans següents: Los Sara Fontán, Electro Ma Non Troppo, C.O.U. i Cushla.
El 13 de setembre, també a la sala Apolo, es durà a terme una jornada de treball al matí organitzada per Catalan Arts, la marca d’internacionalització de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), que consistirà en presentacions de formacions musicals emergents amb seu a Catalunya als programadors de Liveurope. Posteriorment es farà una sessió de networking. Al vespre, es comptarà amb les actuacions de Maria Jaume, Marta Knight, Yaunest i l’artista eslovè Dominik Prok.
Des de 2019, la col·laboració entre l’Institut Ramon Llull i Liveurope, concretada en el programa Soundcat, ha fet possible que més de 20 artistes catalans emergents hagin actuat als escenaris d’aquestes rellevants sales europees. És el cas, per exemple, de Núria Graham, The Crab Apples, Anna Andreu, Rita Payés, Tarta Relena i Morad.
Liveurope està coordinada per Ancienne Belgique, la sala de concerts de renom internacional ubicada a Brussel·les. Els membres són seleccionats per la seva dedicació a la programació de talents europeus, així com per la seva infraestructura professional. A més, la plataforma ajuda a reforçar el posicionament de les sales i els grups a l’escena musical internacional.
A part de l’Apolo, les sales de concert membres de Liveurope són: Ancienne Belgique (Brussel·les, Bèlgica), A38 (Budapest,Hongria), L'Aéronef (Lille, França), Blå (Oslo, Noruega), Debaser (Estocolm, Suècia), FZW (Dortmund, Alemanya), Kino Šiška (Ljubljana, Eslovènia), Melkweg (Àmsterdam, Països Baixos), MKC (Skopje, Macedònia del Nord), Močvara, (Zagreb, Croàcia), Musicbox (Lisboa, Portugal), Nová Cvernovka (Bratislava, Eslovènia), Palác Akropolis (Praga, República Txeca), Posthof (Linz, Àustria), Rockhal (Esch-sur-Alzette, Luxemburg), Santeria Toscana 31 (Milà, Itàlia), Stodoła (Varsòvia, Polònia), VEGA (Copenhagen, Dinamarca), Village Underground (Londres, Regne Unit), Docks (Lausana, Suïssa), Mixtape 5 (Sofia, Bulgària), Paavli Kultuurivabrik (Tallinn, Estònia) i Atlas (Kíiv, Ucraïna).