Institut Ramon LLull

Roc Parés presenta “Deriva360” al Festival Internacional de la Imagen de Colòmbia

Arts.  06/05/2024

Catalunya és la convidada internacional de la 23ª edició d’aquest festival, l’esdeveniment més destacat de cultura digital i arts electròniques de Colòmbia.




Del 6 al 12 de maig, el Festival Internacional de la Imagen (FII), una de les cites més reconegudes del món de la cultura digital i les arts electròniques, s’instal·la a les ciutats colombianes de Manizales i Bogotá. El FII està organitzat per la Fundación Instituto de Investigaciones de la Imagen, juntament amb la Universidad de Caldas de Manizales y la Universidad Jorge Tadeo Lozano de Bogotá. Enguany, Catalunya és la convidada internacional, i es proposa un diàleg artístic entre creadors i realitzadors catalans i colombians.

En aquest context, l’artista Roc Parés desenvoluparà el seu projecte artístic Deriva360, comissariat per Roberta Bosco i coproduït pel Festival Panoràmic de Granollers, que utilitza un mòbil amb càmera de 360 graus, per generar imatges i sons fora de control. Aquest dispositiu volarà pel cel de Colòmbia, portat a la deriva per una drecera de globus inflats amb heli. És una peça en clau poètica que reivindica el cel com a espai per a la imaginació. El projecte consta de dues fases: una performance audiovisual participativa en temps real i una instal·lació audiovisual que perllonga l’experiència. Deriva360 es presentarà en diàleg amb AtmoSphaira, un projecte audiovisual de l’artista colombiana Sandra Rengifo comissariat per Fernando Cuevas, en una exposició conjunta sota el nom GEO-POIESIS: derives i confluències a les imatgeries electròniques. Deriva360 es podrà veure al Festival Panoràmic de Granollers al mes d’octubre.

També forma part de la programació del festival colombià una videoinstal·lació col·lectiva amb obres de quatre artistes catalans: Masies Imaginades d’Ignasi Prat, Desitjar com a immortals de Paula Bruna, Cims, conquestes i esquerdes d’Eva Marín i Estrés: els cossos i les coses d’Enric Maurí. La curadoria de la mostra ha anar a càrrec del Festival en aliança amb Panoràmic, i es podrà veure a Manizales, Bogotá i Cartagena.

El FII és un espai de reflexió multidisciplinari que congrega a artistes, creadors audiovisuals i dissenyadors de renom internacional per dialogar sobre els temes que interrelacionen la cultura digital amb els debats contemporanis que aborden els grans desafiaments del segle XXI. Des de la seva creació, ara fa 23 anys, el Festival ha anat teixint una xarxa d'aliats conformada per més de 60 institucions internacionals i 30 institucions nacionals. En aquesta edició hi participen artistes i professionals de 23 països d’arreu del món.

La participació catalana al Festival Internacional de la Imagen de Colòmbia compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"