Institut Ramon LLull

Conferència magistral de Marina Garcés a la Universitat de Cambridge

Llengua.  06/05/2024

La filòsofa barcelonina és la figura convidada enguany pel Fitzwilliam College de Cambridge per fer la Robert Gerhard Annual Lecture sobre cultura catalana.




El dimecres 8 de maig la filòsofa catalana Marina Garcés pronunciarà la conferència magistral de la Robert Gerhard Annual Lecture que el Fitzwilliam College organitza per segon any consecutiu. La intervenció de Garcés porta per títol “Collapse and Promise” i aprofundeix en els temes abordats en el seu darrer assaig, El temps de la promesa, publicat per Anagrama a finals de 2023. La conferència tindrà lloc a l’auditori del college i serà un acte obert a tothom, tant a la comunitat universitària local, com al públic general interessat en els debats del pensament contemporani.

Marina Garcés plantejarà, entre d’altres, les preguntes següents: en un temps històric dominat per escenaris sense futur, quina força pot tenir una promesa? Quan la incertesa és l’única certesa i el temps està dominat per la imminència de la catàstrofe, quin sentit pot tenir crear un vincle i un compromís que pugui sostenir-se en el temps a través de la paraula donada?

Al 2023, la primera edició d’aquest esdeveniment acadèmic va comptar amb la presència del dramaturg Guillem Clua, que va presentar-hi una conferència sobre el procés d’adaptació de la seva obra de teatre Smiley per fer-ne una sèrie de la plataforma Netflix.

El Fitzwilliam College de la Universitat de Cambridge és un dels focus més importants dels estudis de llengua i cultura catalanes del Regne Unit. El college, juntament amb l’Institut Ramon Llull, promou la Batista i Roca Fellowship, que va ser creada a partir del generós llegat de l’historiador Josep Maria Batista i Roca, professor a Cambridge durant el seu exili, mentre va durar la dictadura franquista.

L’Annual Lecture del Fitzwilliam College porta el nom de Robert Gerhard en homenatge al gran compositor català deixeble d’Arnold Schönberg, que també va passar el seu exili a Cambridge, on va morir el 1970.

D’una altra banda, Verso Books publicarà el llibre de Marina Garcés New Radical Enlightenment: Philosophy for a Common World el proper 4 de juny. El volum inclou el llibre del mateix títol (Nova Il·lustració radical, publicat el 2017 a Anagrama) més una part del llibre Filosofia inacabada (publicat el 2016 a Galaxia Gutenberg). L’obra, que ha estat traduïda a l’anglès per Julie Wark, ha rebut el suport de l’Institut Ramon Llull.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"