Institut Ramon LLull

Obert el termini de presentació de propostes escèniques per al programa Hivernem 2025

Escèniques.  30/04/2024

De l’1 de maig al 30 de juny, Hivernem, el programa impulsat per FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull que fomenta la recerca en la creació d’una dramatúrgia d’arts de carrer, obre la recepció de propostes.




El programa Hivernem, coorganitzat per FiraTàrrega i l'Institut Ramon Llull, s’ocupà de la primera baula de creació d'un espectacle: l'etapa de recerca i investigació. L’objectiu és contribuir al desenvolupament de processos d'escriptura en les millors condicions, facilitant la recerca, l'intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats que garanteixin l'excel·lència de l'escriptura, la investigació i la creació.

En el marc d’aquesta crida se seleccionaran dues propostes, seguint els criteris següents:

1. Interès de la idea-concepte en funció de: a) Relació i interès de la idea-concepte en el marc del carrer i l'espai públic. b) Relació de la idea-concepte amb la ciutadania i/o l'entorn. c) Relació de la idea-concepte amb altres sectors més enllà del cultural.

2. Coherència i viabilitat de la proposta.

3. Experiència artística en l’àmbit de la recerca, de la cultura i de la creació de les arts de carrer i/o de l’espai públic

4. Compromís i/o adhesió en relació/amb/a els valors de perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat de les propostes.

5. Idoneïtat de les fonts en què es basarà la recerca i en especial l'ús de fonts inèdites.

6. Domini de la llengua catalana parlada i escrita.

Els creadors interessats en participar en aquesta crida han de presentar, entre l’1 de maig i el 30 de juny de 2024, la següent documentació:

1. Una proposta de projecte de recerca amb un mínim de 5 pàgines i un màxim de 10, que haurà de contemplar els continguts següents:

a) Introducció.

b) Tema de la recerca (desenvolupar el criteri 1).

c) Objectius de la recerca i idees principals a desenvolupar.

d) Preguntes que el creador/a es fa a l’inici de la recerca.

e) Calendari desenvolupat de la recerca/treball degudament temporalitzat, en el qual es contemplin els tres períodes de residència i les tasques a fer durant aquestes estades en els següents espais/territoris: residència Faberllull Olot (1r trimestre), residència amb FiraTàrrega (2n trimestre) i residència internacional (3r/4t trimestre).

f) Fons documentals que es consultaran.

g) Fonts bibliogràfiques i d’hemeroteca i altres fonts que s'empraran.

h) Metodologia que se seguirà per a desenvolupar la tesi de la recerca.

i) Metodologia d’autoavaluació del procés de recerca.

j) Incloure la proposta de persones expertes que el creador/a consideri oportú per acompanyar-se durant la recerca.

2. Currículum Vitae de la/les persona/es sol·licitant/s (màxim dues pàgines).

Trobareu tota la informació sobre les bases aquí

El període d’execució del projecte serà entre l’1 de gener de 2025 i el 31 de desembre de 2025 i s’ofereix un import econòmic de 5.770 euros per al desenvolupament de la recerca.

El projecte Hivernem va néixer l'any 2020 i fins ara ha seleccionat 8 creadors que a títol individual han presentat les seves propostes. Són Ada Vilaró i Jordi Aspa (2021), Ferran Orobitg i Sergi Estebanell (2022), Alejandro Santaflorentina i Nico Jongen (2023), i Daniela Poch i Prisca Villa (2024).

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"