Institut Ramon LLull

ART Situacions III, el projecte de mecenatge que promou artistes joves, inicia la seva itinerància a París

28/02/2024

Del 29 de febrer al 7 d’abril, la Sala de les Calderes de la Fondation Fiminco acollirà aquesta exposició que reuneix l’obra de deu artistes emergents, entre el quals hi ha el català Aleix Plademunt.




ART Situacions, el projecte de mecenatge que de la mà del col·leccionista d’art barceloní Marcel Pascual promou la difusió del sector més jove de l’art actual, inicia la itinerància de la seva tercera exposició a França. Del 29 de febrer al 7 d’abril, la Fondation Fiminco de París acollirà ART Situacions III, una mostra que posa en diàleg l’obra de cinc artistes espanyols i cinc francesos: Elena Aitzkoa, Nora Aurrekoetxea, Lucía Bayón, Aleix Plademunt i Pablo Capitán del Río, Salomé Chatriot, Marie-Luce Nadal, Benoît Piéron, Elsa Brès i Yoan Sorin. Aquests artistes han estat seleccionats per un comitè format per María de Corral, Lorena Martínez de Corral, Chus Martínez i Vicent Todolí. L'espai expositiu està dissenyat per l’arquitecta Olga Subirós.

El projecte ART Situacions, que va néixer fa més de 10 anys amb la voluntat d’aproximar la pràctica artística a un públic més ampli i divers, ha donat suport a la producció de les obres creades per aquesta exposició, que inclou també una selecció de peces representatives dels artistes esmentats. La mostra arriba a França després que s’hagi pogut veure a ARCOmadrid i a la Capella de Barcelona.

Des de 2019, la Fondation Fiminco proporciona residències, instal·lacions de producció i visibilitat a artistes emergents, posant la seva feina a disposició d'un públic més ampli. Les seves instal·lacions i espais expositius són ideals per al llenguatge, els temes i els mitjans utilitzats pels artistes seleccionats per a aquesta tercera edició d’ART Situacions, que representen la transformació dels paisatges, ciutats i societats en el primer quart del segle XXI.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"