Institut Ramon LLull

Benedetta Casini, seleccionada pel SAC International Curatorial Residency Program 2024

Arts.  16/02/2024

SAC Programa de Residència Curatorial Internacional 2024 és el programa de residències de Sant Andreu Contemporani, coorganitzat amb l’Institut Ramon Llull i en col·laboració amb Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona.




El jurat de SAC International Curatorial Residency Program 2024 format per Eva Sòria Puig (Institut de Cultura de Barcelona), Xavier Ruiz Sánchez (Institut Ramon Llull), Claudia Segura Campins (comissària MACBA), junt amb l’equip gestor de Sant Andreu Contemporani (Jordi Pino, director; i Diana Padrón i Pablo G. Polite, comissària i comissari), ha adjudicat la residència a concurs a la comissària d’art Benedetta Casini.

La comissària formarà part del jurat de la Convocatòria d’Arts Visuals Miquel Casablancas 2024 i desenvoluparà un projecte curatorial amb una selecció d’artistes del context català, presentats a concurs. El projecte haurà de ser presentat a l’espai AlbumArte a Roma (Itàlia) durant el segon semestre de 2024.

Coneixedora del context català després del seu pas per Barcelona durant cinc anys, Benedetta Casini sol abordar a la seva pràctica curatorial propostes artístiques que responen a l’erosió de l’espai públic a les ciutats neoliberals i a les transformacions del treball a la societat postindustrial. En els darrers anys, ha treballat amb Jordi Colomer, Bruna Esposito, Cristian Chironi i Antonio Della Guardia, entre d’altres.

AlbumArte és un espai expositiu independent i sense ànim de lucre a Roma, que destaca per les seves col·laboracions internacionals, per les seves residències artístiques per a artistes joves i per les xerrades i trobades sobre llenguatges contemporanis com el videoart, la pintura, la fotografia, l’escultura, la instal·lació, la performance, l’art sonor o la música en viu.

SAC Programa de Residència Curatorial Internacional és el programa de residències de Sant Andreu Contemporani, coorganitzat amb l’Institut Ramon Llull i en col·laboració amb Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona. L’objectiu de la convocatòria és oferir un coneixement personal del context artístic a través de la Convocatòria d’Arts Visuals Miquel Casablancas i fomentar col·laboracions internacionals futures entre agents locals i estrangers en el marc de l’art jove.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"