Institut Ramon LLull

El Llull porta el cinema català a Alemanya, Regne Unit, Mèxic i Xile, a través del Cicle Gaudí

Cinema.  15/02/2024

El circuit d'exhibició cinematogràfica, coordinat per l'Acadèmia del Cinema Català, continua la seva expansió internacional de la mà de l’Institut Ramon Llull, després que l’any passat s’instal·lés a Ciutat de Mèxic.




El Cicle Gaudí, que des de 2016 fa possible la programació de cinema català en més d’un un centenar de poblacions de Catalunya, fa un pas endavant en la seva internacionalització, iniciada l’any passat a Ciutat de Mèxic, i arriba enguany a Berlín, Santiago de Xile, Guadalajara i Londres. En totes aquestes ciutats s’hi podran visionar pel·lícules que mostren la vitalitat i diversitat del cinema produït a Catalunya, present en festivals de tot el món i premiat internacionalment. Un comitè d’experts procedents de diferents àmbits del sector com la crítica cinematogràfica, la programació o la docència universitària, ha fet la selecció a partir de criteris de qualitat, pluralitat i actualitat.

Les pel·lícules que formen part del Cicle Gaudí 2024 en l’àmbit internacional són:

  • 20.000 espècies d’abelles, Estibaliz Urresola (2023, Inicia Films, Gariza Films, 20000 Especies de abejas AIE)
  • Las buenas compañías, Silvia Munt (2023, Oberon Media, Irusoin, Manny Films, En la frontera película AIE, La Fidele Production)
  • Els encantats. Elena Trapé (2023, Coming Soon Films, A Contracorriente Films, Encantats Films AIE)
  • Un año, una noche, Isaki Lacuesta (2022, La Termita Films, Noodles Production, Bambú Producciones, Una noche la película AIE, Mr.Fields and Friends Cinema)
  • Suro, Mikel Gurrea (2022, Lastor Media, Irusoin, Malmo Pictures, Nocturna Pictures)
  • Creatura, Elena Martín (2023, Vilaüt Films, Avalon, Lastor Media, Elàstica Films, S/B Films)
  • Vasil, Avelina Prat (2022, Distinto Films, Activist 38)
  • Un cel de plom, Miquel Romans (2023, Comando Gandules AIE, Principal Segona Films, CCMA, Aragón TV i Zteady Pic)
  • Mediterráneo, Marcel Barrena (2021, Lastor Media, Arcadia Motion Pictures, Fasten Films, Heretic, Cados Producciones AIE)
  • Upon Entry (L’arribada), Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez (2022, Zabriskie Films, Basque Films, Sygnatia)

Pel què fa als espais on es programarà el Cicle Gaudi, són els següents: Cinema Tonalá (Ciutat de Mèxic), Museo Cabañas (Guadalajara), Institute of Contemporary Arts (Londres), Kino Babylon Mitte (Berlín), i Pontificia Universidad Católica de Chile (Santiago de Chile).

El mes de febrer, Cinema Tonalá i Kino Babylon Mitte iniciaran les seves projeccions mensuals. En el cas de la sala de Ciutat de Mèxic serà el divendres 23, i en el de la sala de Berlín, el dissabte 24. A la capital alemanya està previst, a més, que membres de l’equip artístic d’algunes de les pel·lícules programades participin en presentacions abans de la projeccions, i en posteriors debats amb el públic.

La projecció del cinema català a l’exterior és una de les prioritats de l’Institut Ramon Llull, que és qui organitza el Cicle Gaudí en l’àmbit internacional, amb la coordinació de l'Acadèmia del Cinema Català.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"