Institut Ramon LLull

El Llull participa a la Fira Internacional del Llibre del Caire per fomentar les traduccions del català a l’àrab

Literatura.  25/01/2024

Del 25 de gener al 6 de febrer, el Centre d'Egipte per a Exposicions i Conferències Internacionals acull aquesta important cita del sector editorial, que enguany té per lema "Creem coneixement, preservem la paraula".




Donant compliment a una de les estratègies prioritàries per aquest any en matèria de literatura, el Llull participa en un programa professional en el marc de la Fira Internacional del Llibre del Caire per crear noves oportunitats en el sector editorial àrab. El programa proposa als participants una immersió en aquest mercat i les seves dinàmiques, amb l’objectiu de crear noves aliances per a la traducció i l’edició.

A més de la participació en aquest programa, el Llull durà a terme diverses reunions amb editors, agents i traductors del sector editorial àrab interessats en la literatura en català, obrint noves vies per a projectes de futur.

La Fira Internacional del Llibre del Caire arriba a la seva 55a edició i és la fira literària més antiga del món àrab. Enguany compta amb la participació de 1.200 editorials (153 més que l’any passat) de 70 països, i Noruega és la convidada d'honor. La fira també és notable pel fet que els editors ubicats al Caire generen al voltant del 60% dels llibres impresos en àrab al món, i l'Organització General Egípcia del Llibre -que és qui organitza la fira- és l'editor més gran del món àrab. La fira, a més, inclou seminaris culturals, projeccions de cinema, espectacles de teatre, exposicions d'art i concerts de música i fomenta l'intercanvi intel·lectual, esdevenint un centre clau per a la literatura i la cultura de l'Orient Mitjà.

D’altra banda, i per seguir fomentant les traduccions del català a l’àrab, l’IRL té previst participar per segon any consecutiu a la Fira Internacional del Llibre de Sharjah (Emirats Àrabs), que té lloc al novembre, així com organitzar un seminari de traducció literària del català a la llengua àrab durant el segon semestre de l’any. També és rellevant que la Llull Fellowship, el programa que organitza cada any l’IRL adreçat a professionals estrangers per donar-los a conèixer la literatura i el sector editorial català, compta amb la participació d’editors en llengua àrab.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"