Institut Ramon LLull

“Escena Catalana y Balear en Chile” torna al Festival Teatro a Mil amb la programació de tres companyies

Escèniques.  03/01/2024

Del 3 al 28 de gener, Xile acull una nova edició del festival internacional d’arts escèniques Teatro a Mil on, a través del programa impulsat per l’Institut Ramon s’han programat vint funcions de tres espectacles de Catalunya i Balears.




POI, de la Companyia d’Es Tro, El mar: visión de unos niños que no lo han visto nunca, de Xavier Bobés i Alberto Conejero, i Rebota, rebota y en tu cara explota, d’Agnès Mateus i Quim Tarrida, formen part de la programació del festival internacional d’arts escèniques Teatro a Mil que cada gener proposa més de 100 espectacles a Santiago de Chile i a diversos municipis del seu entorn.

Es tracta d’un dels festivals més rellevants d’arts escèniques de Llatinoamèrica, tant per trajectòria i dimensió, com per poder de convocatòria i repercussió mediàtica. La participació de companyies de Catalunya i Balears és una constant en el últims anys i compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull a través del programa Escena Catalana y Balear en Chile, que es duu a terme en col·laboració amb el Festival.

El lema de l’edició d’enguany és Cambia el escenario i vol ser una crida al públic envers la seva capacitat d’exercir d’agents de canvi social per aconseguir una societat més justa i cohesionada. POI, de Guillem Vizcaíno, fusiona les arts del circ amb el popular joc de la baldufa i les arrels de la cultura mediterrània. La Cia. D'es Tro debuta a Llatinoamèrica amb el seu primer i multipremiat muntatge que transporta al públic a un món rural oblidat, a través d’un joc poètic amb baldufes. El mar: visión de unos niños que no lo han visto nunca, amb direcció i dramatúrgia de Xavier Bobés i Alberto Conejero, és una obra de teatre basada en la història real d’un professor i els seus alumnes just abans de la Guerra Civil, que reflexiona sobre l’educació, la memòria i la vocació. Rebota, rebota y en tu cara explota és un monòleg interpretat per Agnès Mateus i escrit i dirigit per ella mateixa juntament amb Quim Tarrida, que tracta sobre els assassinats de dones i l’estereotip dels rols femenins en el teatre i el cinema. Els tres espectacles oferiran un total de 20 funcions en diversos municipis com Santiago de Chile, Concepción i la regió d’Antofagasta.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"