Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull obre un debat participatiu sobre la cultura catalana i la seva internacionalització

Pensament.  11/12/2023

Entre el 12 i el 22 de desembre, el debat en línia FOMO_IRL analitzarà els principals reptes de futur i les noves fites per a la internacionalització de la cultura catalana.




L’Institut Ramon Llull organitza FOMO_IRL, un debat en línia obert a tothom sobre el futur de la cultura catalana i el seu diàleg amb el món. Aquest debat neix a partir de les vint converses monogràfiques al voltant de la llengua, la literatura i la creació catalanes celebrades durant el 2023 a Barcelona, on dos-cents experts han analitzat els principals reptes de la internacionalització cultural des de perspectives diverses, coincidint amb el 20è aniversari de la institució. Les principals reflexions d’aquestes sessions estaran disponibles aquí del 12 al 22 de desembre, agrupades en 10 eixos temàtics, perquè tothom qui ho vulgui faci les seves aportacions i suggeriments.

FOMO_IRL interpel·la el sistema cultural amb l’objectiu de reflexionar i recollir propostes que contribueixin a millorar la projecció de la llengua i la cultura catalanes al món. Segons el director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, “és pertinent que cada cert temps les institucions reflexionin sobre el context sobre el qual han d’actuar, per tal de contrastar els propòsits i motius pels quals foren creades. Això ens ha de permetre actualitzar objectius per acomplir millor la nostra missió que és posicionar la cultura catalana com una veu rellevant que contribueix, des d’una mirada pròpia i plural, als principals debats contemporanis internacionals i en totes les disciplines”.

El concepte FOMO_IRL juga amb les paraules i amb la voluntat de la nostra cultura de ser present en la conversa global, tot fent referència a la por de quedar al marge (Fear of Missing Out, FOMO) i a la necessitat d’ocupar un espai en el món real (in real life, IRL), que coincideix amb l’acrònim del Llull.

L'Institut Ramon Llull és l’organisme responsable de la projecció internacional de la llengua i la cultura catalanes. L’Institut representa una comunitat cultural i lingüística de més de deu milions de persones que participen de manera activa a través del món de la creació, la literatura i el coneixement en els principals debats i esdeveniments culturals a escala global. Creat el 2002, és un consorci format pel Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Palma. Els seus programes d’actuació es desenvolupen a través de l’Àrea de Llengua i Universitats, l’Àrea de Literatura, l’Àrea de Creació i el Programa d’innovació, coneixement i residències.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"