Institut Ramon LLull

Granada acull unes jornades de formació per a professorat d’estudis catalans d’Espanya i Portugal

Llengua.  29/11/2023

Organitzades per l’Institut Ramon Llull, les jornades formen part del programa de formació continuada del professorat universitari de la Xarxa Llull.




La influència del català en el castellà, l’ús de la intel·ligència artificial a l’aula per a la generació de relats interactius o l’afectivitat en l’ensenyament de llengües són algunes de les temàtiques que s’abordaran, a través de conferències i tallers, a les Jornades de Formació per al Professorat d’Estudis Catalans d’Universitats i Altres Centres d’Espanya i Portugal que es faran els dies 30 de novembre i 1 de desembre a la Universidad de Granada. Una universitat que ofereix estudis catalans des fa 80 anys. El vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la Universitat de Granada, Juan Manuel Martín García, i la degana de la Facultad de Filosofía y Letras, Ana Gallego Cuiñas, inauguraran les jornades, juntament amb la responsable acadèmica dels estudis catalans de la Universitat, Lourdes Sánchez Rodrigo, i el director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Josep-Anton Fernàndez.

Aquesta formació s’adreça al professorat d’estudis catalans d’Espanya i Portugal que formen part de la Xarxa Llull, la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior. La formació continuada és una de les eines que s’ofereixen des de l’Institut Ramon Llull a aquests professors per proporcionar-los recursos didàctics i punts de trobada per a l'intercanvi d'experiències docents.

Actualment hi ha 12 universitats de l'Estat espanyol que ofereixen estudis catalans, 8 de les quals amb el suport de l'Institut Ramon Llull: la Universidad Autónoma de Madrid, la Universidad de Granada, la Universitat de Salamanca, la Universitat de Santiago de Compostela, la Universidad Complutense de Madrid, la Universidad de Alcalá de Henares, la Universidad de Sevilla i la Universidad del País Vasco. Les últimes quatre s’han incorporat a la Xarxa durant el curs 23-24. Pel que fa a Portugal, en forma part la Universidade de Lisboa.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"