Institut Ramon LLull

L’IRL organitza un seminari d’introducció al món audiovisual català i a la subtitulació per a estudiants d’universitats a l’exterior

Llengua.  17/11/2023

Es tracta de la primera edició d’aquest seminari, que compta amb la participació d’estudiants provinents d’universitats de diferents països com Mèxic, Itàlia i Regne Unit.




Del 20 al 23 de novembre, la seu de l’Institut Ramon Llull, a Barcelona, acull el Seminari d’Introducció al Món Audiovisual i a la Subtitulació, una nova formació per a estudiants de la xarxa d’estudis catalans de les universitats a l’exterior (Xarxa Llull). A partir de sessions teòriques i practiques, el curs aporta coneixement sobre els fonaments de la subtitulació i sobre el sector audiovisual català. D’aquesta manera combina classes sobre les diferents tècniques i formats de subtitulació professional, on es tracten gèneres audiovisuals com l’animació i el documental, amb visites a institucions i empreses del sector com la Filmoteca de Catalunya, l’Acadèmia del Cinema Català i els laboratoris Antaviana.

Els participants en aquesta formació també podran gaudir de xerrades amb professionals reconeguts de l’àmbit audiovisual com Isona Passola, productora, guionista i directora, que va presidir l’Acadèmia de Cinema Català del 2013 al 2021, i Arnau Vilaró guionista d’Alcarràs, assagista i professor universitari.

És la primera edició d’aquest seminari que ha ofert 10 places, a través d’una convocatòria pública adreçada a estudiants de la Xarxa Llull, a la que s’hi ha presentat 30 candidatures. Els estudiants que han guanyat les places provenen d’universitats de Mèxic, Hongria, Espanya, Regne Unit, Itàlia, Eslovàquia, França i Eslovènia.

Aquestes càpsules formatives tenen l'objectiu que els estudiants puguin conèixer diferents sortides professionals i integrin la llengua catalana en les seves capacitacions.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"