Institut Ramon LLull

Najat El Hachmi, convidada a Lettres du Monde, el festival internacional de literatura de Bordeus

Literatura.  20/11/2023

L’escriptora catalana participa, del 23 al 25 de novembre, en aquest festival que difon la literatura internacional a Nova Aquitània.




Amb seu principal a Bordeus, el festival Lettres du monde promou i difon el coneixement de la literatura estrangera a Nova Aquitània, França. Cada any, a mitjans de novembre, el festival aplega una vintena d'escriptors, traductors i editors estrangers i francesos, que participen en un intens programa de trobades literàries amb el públic, organitzades en col·laboració amb biblioteques, mediateques, llibreries independents, escoles i universitats.

L’escriptora catalana Najat El Hachmi ha estat convidada a l’edició d’enguany del festival, que es fa del 23 al 25 de novembre, i participarà en tres trobades literàries amb els seus lectors a Bordeus i Nérac. L’autora té dues novel·les publicades en francès: Mère de lait et de miel (Verdier, 2023) amb traducció de Dominique Blanc, i Le dernier patriarche (Actes Sud, 2009), amb traducció d’Anne Charlon.

Programa:

Dijous 23 de novembre

Trobada literària conduïda per l’escriptor Christophe Dabitch Hora: 18h Lloc: Instituto Cervantes, Bordeus

Divendres 24 de novembre

Trobada literària conduïda per l’escriptor Christophe Dabitch Hora: 18.30h Lloc: Llibreria La Machine à Lire, Bordeus

Dissabte 25 de novembre

Trobada literària conduïda per Cécile Quinard, llibretera de La Maison des Feuilles Hora: 16h Lloc: Espai cultural Albret, Mediateca Yves Chaland, Néra

Marc Audi, professor de la Universitat de Bordeus Montaigne, serà l’intèrpret de les trobades.


Najat El Hachmi va néixer a Beni Sidel (Marroc) l'any 1979. Amb vuit anys es va traslladar a Vic (Barcelona), ciutat on va créixer. Va estudiar Filologia Àrab a la Universitat de Barcelona, i ha estat mediadora cultural i tècnica d'acollida abans de dedicar-se plenament a l'escriptura. És autora de novel·les tan conegudes com L'últim patriarca (Premi Ramon Llull, Prix Ulysse i finalista del Prix Mediterranée étranger), traduïdes a deu idiomes, La caçadora de cossos, La filla estrangera (Premi de narrativa Sant Joan) i Mare de llet i mel. Dilluns ens estimaran (Premi Nadal 2021) és la seva última novel·la. Rebel Nur és la seva primera novel·la juvenil.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"