Institut Ramon LLull

L’IRL participa a la Fira Internacional del Llibre de Sharjah, la més important del món àrab

Literatura.  30/10/2023

Del 29 d’octubre al 9 de novembre, Sharjah, als Emirats Àrabs Units, reuneix a professionals del sector editorial d’arreu del món en una fira que ha esdevingut la porta d’entrada més rellevant al mercat literari àrab.




En el marc de la 42a edició de la Sharjah International Book Fair, l’Institut Ramon Llull participa en una conferència d’editors que reunirà a agents culturals i editors de més de 70 països, amb l’objectiu de crear noves oportunitats i obrir noves col·laboracions amb el mercat literari àrab. El programa, d’una durada de tres dies, inclou seminaris sobre diferents temàtiques relacionades amb l’edició, presentacions i sessions de networking.

Enguany la Fira té com a país convidat a Corea del Sud i comptarà amb la presència de més de 2.000 editors i expositors de 108 països. Organitzada per l'Autoritat del Llibre de Sharjah i sota el lema «Parlem de llibres», la Fira de Sharjah 2023 reunirà també a 600 autors de tot el món i es calcula que es presentaran un milió i mig de títols.

Amb aquesta presència a la Fira de Sharjah, l’IRL amplia el seus contactes amb editors, traductors i prescriptors estratègics de la regió, i fomenta les traduccions literàries del català a l’àrab.

Tot i que la LIJ (Literatura Infantil i Juvenil) és el gènere que compta amb més traduccions del català a l’àrab. Però durant l’últim any s’han traduït també autors com Joan Sales (Incerta Glòria), Marta Orriols (Aprendre a parlar amb les plantes) i Jordi Puntí (Tot Messi: Exercicis d’Estil).

Per seguir fomentant les traduccions del català a l’àrab, l’IRL té previst participar a la Fira Internacional del Llibre d’El Caire, a Egipte, així com organitzar un seminari de traducció literària del català a la llengua àrab.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"