Institut Ramon LLull

David Espinosa inaugura el Theater der Dinge 2023 amb 'Calle Sombra'

Escèniques.  30/10/2023

Schaubude Berlin torna a presentar el festival de teatre de figures i objectes contemporanis "Theater der Dinge" del 3 al 9 de novembre de 2023. El festival fa anys que mostra produccions catalanes. En aquesta ocasió, Calle Sombra de David Espinosa inaugura el festival internacional de Berlín. L'actuació convidada compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull.
El festival Theater der Dinge organitzat per Schaubude Berlin, és un dels esdeveniments més importants del teatre contemporani de figures i objectes d'Alemanya. Cada tardor, el festival mostra les tendències d'aquest gènere on els objectes no són accessoris: prenen vida i, a diferència del teatre de titelles on s'usen figures creades expressament per a la producció, es manipulen objectes quotidians.

La temàtica de l'edició d'enguany (del 3 al 9 de novembre de 2023) és "L'habitació de les joguines". Hi estan convidats artistes de Bèlgica, Finlàndia, França, Canadà, Catalunya, Suïssa, Taiwan, la República Txeca i Alemanya. Calle Sombra, una producció de l'artista català David Espinosa, inaugura el festival: «No hem volgut fer un espectacle d'ombres, sinó l'ombra d'un espectacle. Un espectacle sobre la mort. I comencem la creació envoltats de mort. Per descomptat, no preteníem parlar directament del dol, del dolor, del suïcidi, de la pèrdua d'un fill, del desamor, del pas del temps, de la decadència, de l'apocalipsi, de l'infern, del més enllà, de la reencarnació, del ànima, de la religió… Més aviat ens ho imaginàvem com una gran Vanitas, un bodegó que ens recorda l'efímer de tot, a través d'objectes simbòlics, llums i ombres. Un irònic joc formal, que parli al subconscient a través del que és lúdic. Una mica macabre, una mica absurd, caminant a la penombra. Un carrer fosc. El carrer ombra".

Calle Sombra es podrà veure el 3 de noviembre, a les 20h, a la Sala Schaubude de Berlín. L'espectacle compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"