Institut Ramon LLull

Oberta la convocatòria de projectes locals per a Manifesta 15

Arts.  20/10/2023

La quinzena edició de Manifesta, la Biennal Nòmada Europea, obre la convocatòria perquè s’hi presentin projectes locals d’un ventall ampli de disciplines que convidin a reflexionar sobre els reptes ecològics de les ciutats. El termini s’acaba l’1 de desembre i les iniciatives seleccionades s’anunciaran abans de finals d’any.
Manifesta, la Biennal Nòmada Europea, continua avançant amb l’obertura del termini perquè s’hi presentin projectes locals que formaran part de l’esdeveniment, el qual se celebrarà a l’àrea metropolitana de Barcelona entre el setembre i el novembre del 2024.

La convocatòria s’adreça als agents locals perquè hi mostrin projectes no convencionals relacionats amb les arts visuals, l’ecologia, el teatre, l’arquitectura, el disseny social, la música, la literatura i altres disciplines que poden ajudar a donar forma a futures visions positives sobre com s’ha de transformar la regió metropolitana d’una manera sostenible.

Un jurat nacional i internacional revisarà totes les sol·licituds i seleccionarà un mínim de deu projectes, que obtindran un finançament d’entre 10.000 i 15.000 euros, segons l’escala i la complexitat, i que es presentaran durant la biennal a les dotze ciutats organitzadores.

Trobareu més informació sobre la convocatòria al web de Manifesta 15.

El 24 d’octubre, a les 18.30 hores, hi haurà una sessió informativa en línia en aquest enllaç.

Manifesta es va originar a principis dels anys 90 com a resposta als canvis polítics, econòmics i socials derivats del final de la Guerra Freda, certificat amb la caiguda del Mur de Berlín (1989), i els passos posteriors cap a la integració europea. Des d'aleshores, el certamen s'ha convertit en una plataforma itinerant que se centra en el diàleg entre l'art i la societat a Europa.

Prèviament, la biennal ha fet parada a Rotterdam (1996), Luxemburg (1998), Ljubljana (2000), Frankfurt (2002), Sant Sebastià (2004), Nicòsia (2006 – que va ser cancel·lat), Trentino-Tirol Sud (2008), Múrcia en diàleg amb el Nord d’Àfrica (2010), Limburg (2012), Sant Petersburg (2014), Zuric (2016), Palerm (2018), Marsella (2020) i Pristina (2022).

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"