Institut Ramon LLull

Els músics Hugo Aran, Márcio Faraco i Marco Oliveira s’uneixen en un concert a Lisboa fruit d’una residència impulsada per La Marfà i l’Institut Ramon Llull

Música.  20/10/2023

L’actuació, que tindrà lloc el dissabte 21 d’octubre a les 19h a l’Auditori Museu do Oriente de Lisboa, reunirà les veus i els instruments dels tres músics sota el nom Cada Um Canta Uma




La música mediterrània, brasilera i portuguesa s’abraçaran aquest dissabte sota les veus i les guitarres dHugo Arán, Márcio Faraco i Marco Oliveira. El projecte crearà un espai d’intercanvi musical, diluint les fronteres. Aquest triangle ens proposa així un viatge a través de les melodies, ritmes i singularitats de Catalunya, Brasil i Portugal per tal d’establir un diàleg amb un idioma en comú, la música.

Cada Um Canta Uma és fruit d’una residència artística que es va dur a terme el mes de maig a La Marfà-Centre de Creació Musical, en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona. Emmarcat dins un programa de coproduccions internacionals i impulsat conjuntament per l’Institut Ramon Llull, el projecte realitzarà una altra estada a l’estranger i viatjarà a països com Espanya i França. D’Orfeu Associaçao Cultural és l’entitat que organitzarà aquesta segona residència que reunirà els músics a la ciutat portuguesa d’Águeda.

A més del concert d’aquest dissabte 21, Portugal acollirà un workshop a l’Acadèmia de guitarra i un showcase dins la fira EXIB, a Setúbal, un espai per a la difusió i la mobilitat de les músiques iberoamericanes a Europa.

Hugo Arán és un músic, lletrista i productor independent català. L’any 2004 viatja a Brasil on coneix i aprofundeix en els ritmes i les harmonies del país. Enregistra el seu primer àlbum l’any 2014, després d’un viatge a Amèrica Llatina. A la tornada a Barcelona crea, com autor i productor, Memoria Muscular (2017). Quatre anys després presenta Extinciones y sus causas, un ampli treball acompanyat per més de 20 músics de l’escena de jazz a Barcelona. En 2023 veurà la llum Ar, un disc de col·laboracions que transita per la tradició de les percussions i els ritmes del Brasil amb músics de l’altre costat de l’Atlàntic, un mosaic sobre l’afinitat musical iberoamericana.

La música brasilera arriba amb Márcio Faraco (Alegrete, 1963). El cantautor i productor brasiler, resident a França, va ser alabat tant per la crítica internacional com pel públic gràcies al seu primer CD, Ciranda, l’any 2000. El 2021 va presentar el seu darrer disc, L’Électricien de la Ville Lumière. Ha enregistrat una desena de treballs amb els segells Universal Jazz France i Harmonia Mundi/Chant du Monde.

Per la seva part, el poeta i intèrpret Marco Oliveira (Lisboa, 1988) és un cantant i compositor portuguès lligat profundament a les arrels del fado. En 2008 va editar el seu primer àlbum, Retrato, al qual han seguit Amor é água que corre (2016) i Ruas e memórias (2021), que ballen entre el fado tradicional, el fado-cançó i l’adaptació de poemes de José Saramago, Florbela Espanca o Ary dos Santos.

La primera residència internacional, fruit de la col·laboració entre l’Institut Ramon Llull i La Marfà, va tenir lloc l’any 2019 amb el trio de bateria, vibràfon i acordió format per Yuhan Su (Taiwan), Zbigniew Chojnacki (Polònia) i Ramon Prats (Catalunya) amb un projecte experimental de jazz contemporani.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"