Institut Ramon LLull

Nova finestra de cinema català al Cambridge Film Festival

Literatura.  17/10/2023

Del 19 al 26 d’octubre, arriba una nova edició del Cambridge Film Festival que acull una mostra de la millor filmografia catalana recent. Las buenas compañías, Binu, història de dues estrelles, Creatura, Quest i La imatge permanent són els cinc títols que es podran veure al Camera Catalonia d'enguany.
El certamen, no competitiu, posa el focus en el cinema independent internacional i ha esdevingut una gran oportunitat per mostrar al Regne Unit l’activitat cinematogràfica catalana. Presentat per l’Institut Ramon Llull, el programa acull un total de cinc films, que es podran veure entre els dies 20 i 26 d’octubre a la sala Arts Picturehouse de Cambridge, sota el comissariat de Ramon Lamarca.

Les produccions són les següents:

  • Las buenas compañías, de Silvia Munt, 20 d’octubre a les 12:30h i 22 d’octubre a les 16:10h
  • Binu, història de dues estrelles, de Guillem Cabra i Mar Clapés, 21 d’octubre a les 16:30h, 23 d’octubre a les 15:00h i 26 d’octubre a les 14:25h
  • Creatura, d’Elena Martín Gimeno, 22 d’octubre a les 18:10h i 24 d’octubre a les 15:50h
  • Quest, d’Antonina Obrador, 20 d’octubre a les 18:00h i 22 d’octubre a les 13:25h
  • La imatge permanent, de Laura Ferrés, 22 d’octubre a les 20:45h i 24 d’octubre a les 13:40h

Guillem Cabra, Mar Clapès, Elena Martín i Antonina Obrador participaran en un col·loqui amb el públic després de l'emissió de les seves respectives pel·lícules.

L’edició del 2022 va acollir la projecció de les pel·lícules Pacification d’Albert Serra, Sinjar, d’Anna Maria Bofarull, La cuina dels homes, de Silvia Subirós, Nosaltres no ens matarem amb pistoles, de Maria Ripoll, El fred que crema, de Santi Trullenque i Alcarràs, de Carla Simón.

La 42ª edició del festival presentarà gairebé 100 títols de més de 30 països, dels quals més de 25, entre llargmetratges i curtmetratges, seran estrenes al Regne Unit, amb algunes estrenes europees.

La presència de les produccions catalanes al Regne Unit es reforça i creix, any rere any. Cal destacar que enguany el Raindance Film Festival (del 25 d'octubre al 4 de novembre) compta amb Catalunya com a convidada d'honor i que Escòcia acollirà el Catalan Film Festival a principis del 2024.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"