Institut Ramon LLull

Søren Evinson i Adrián Vega desenvolupen els seus projectes de creació en residències artístiques a Portugal i França

Escèniques.  17/10/2023

Els artistes residents a la Fàbrica de Creació Graner, Soren Evinson i Adrián Vega, duran a terme dues residències artístiques internacionals, organitzades per l’Institut Ramon Llull i el Consorci Mercat de les Flors, a Portugal i França.




Amb l’objectiu d’impulsar la creació professional d'artistes emergents, a nivell internacional, l’Institut Ramon Llull i el Mercat de les Flors coorganitzen dues estades creatives, en reciprocitat amb altres centres europeus, que permeten als artistes desenvolupar els seus treballs d’investigació i creació al voltant del cos i del moviment en un programa de residències creuades.

Del 20 de novembre al 3 de desembre, Søren Evinson viatjarà a França amb el projecte Vanity Poverty Revenge. La Briqueterie- Centre de Développement Choréographique de Val-de-Marn serà l’espai encarregat d’acollir aquest artista resident a Graner, el Centre de creació de dansa i arts vives de Barcelona. Inaugurada l’any 2013, La Briqueterie és una entitat francesa que té per objecte la sensibilització de l’art coreogràfic a través de la difusió i el recolzament a la dansa. També organitza la Biennal de dansa de Val-de-Marne amb la que el Llull hi col·labora de forma regular a través del centre coreogràfic francès.

Søren Evinson estudia a l’Institut del Teatre de Barcelona i més tard completa un Màster en estudis de performance a la Universitat de Londres. Desenvolupa la seva pràctica artística en col·laboració amb altres artistes com Oreet Ashery i Karen Christopher. Investiga amb el cos, la paraula, el cant, els materials i els objectes per construir treballs que reflexionen sobre la idealització de la cultura contemporània. Utilitza el medi de la performance per filtrar-se dins el món teatral generant noves fantasies. Els treballs es mostren intensos, exuberants, complexes, delirants i en constant especulació amb la realitat. Vanity Poverty Revenge, exhibirà un moviment constant que fluctuarà entre idees del vagareig d’un homeless i una desfilada en una passarel·la.

Adrián Vega és l’altre artista associat al Graner que ha desenvolupat el seu procés de creació durant la primera quinzena d’octubre al Centre Cultural Campus, Paulo Cunha e Silva, a Oporto, un espai de pràctica i recerca de disciplines convergents i desenvolupament artístic. Vega és un coreògraf graduat a l’Institut del Teatre i professor visitant al conservatori professional de dansa de Barcelona. Es considera un artista post-Hip Hop i el seu interès i pràctica coreogràfica es basen en la hibridació, l’especulació sobre llenguatges de moviment i el treball de terra. Garabato és el nom de la peça sobre la qual ha investigat, on ha aprofundit en la relació que l’artista té entre la dansa contemporània, urbana i el flamenc, dirigida cap a l'abstracció del cos a través de l'acte de gargotejar. L'interessa explorar la forma del gargot i la capacitat d'utilitzar ratllades, ratllats, traços solts, esbossos, esgarrinxades i raspadures per investigar la dansa, la forma i la sonoritat. Utilitza el vídeo com a element principal de documentació i exploració, amb la intenció de crear una coreografia en què dialoguin la dansa, el cos i l’audiovisual, amb una narrativa abstracta que s'acosti al gargot com a metàfora de la impossibilitat de trobar temps per a l'avorriment en una societat que promou la multitasca i la sobrestimulació.

En reciprocitat, el Graner acollirà la tardor 2023 a dues artistes dels centres de França i Portugal. Oriana Moraes és la resident provinent de Campus que realitzarà la seva estada del 20 de novembre al 3 de desembre. Després, serà el torn d’Acaua Shereya. La coreògrafa, performer i artista visual ocuparà les instal·lacions del Graner del 4 al 18 de desembre, gràcies a l’intercanvi amb La Briqueterie.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"