Institut Ramon LLull

El compositor Víctor Morató estrena ”Dansar ara” al Festival Mixtur de Barcelona

Música.  03/10/2023

El Festival de Nova Creació Sonora de Barcelona, Mixtur, acollirà el dijous 5 d’octubre la nova peça del compositor i director artístic Víctor Morató creada per a Sond’Ar-te Electric Ensemble. L’obra, que es podrà veure a la Nau Bostik i a la sala Miso Music Portugal de Lisboa, ha estat possible gràcies a una coorganització entre Mixtur i l’Institut Ramon Llull.
Del 5 al 12 d’octubre, el Festival Mixtur torna a Barcelona en la seva 12a edició amb l’objectiu d’impulsar la creació, la pedagogia i la difusió de la música i l’art sonor en una programació centrada no només en la recerca del so sinó també en la interacció amb altres disciplines, i el risc com a part de l’exploració artística. En aquest marc, Víctor Morató presentarà la seva nova creació, Dansar Ara, un encàrrec del festival al compositor, interpretada per Sond’Ar-te Electric Ensemble. El grup ha estat una de les formacions seleccionades per interpretar obres de diversos autors nacionals i internacionals.

El concert, que comptarà amb un paper destacat de la música electrònica, les arts visuals i el vídeo, inclou l’estrena d’una altra peça, la del compositor valencià Joan Gómez Alemany amb American Way of life. Homenatge a Josep Renau (2023). També es podran escoltar peces dels compositors portuguesos Miguel Azguime (director artístic de Sond’Ar-te Electric Ensemble) i Ricardo Ribeiro, del músic basc Mikel Iturregi Ikaran, i del madrileny Pablo Andoni Olabarría. Després del seu pas pel festival, l’obra de Víctor Morató es podrà escoltar, el 13 de desembre, a la sala Miso Music Portugal de Lisboa.

L’Institut Ramon Llull i l’Associació Col·lectiu Mixtur col·laboren des de l’any 2017, el que ha permès que alguns dels principals ensembles internacionals interpretin obres de compositors catalans al festival. Aquest impuls ha propiciat que en els darrers sis anys hagi estat possible la difusió i visibilitat d’obres d’autoria catalana dins els circuits internacionals.


Víctor Morató va estudiar composició musical al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb Oliver Rappoport i Ramon Humet. El 2019 va rebre una beca Erasmus per anar al Conservatoire National de Musique et Danse CNSMD de Lió i estudiar amb Martin Matalon. També va cursar el Màster en Composició Musical a la Kunst Universität Graz amb Beat Furrer. Ha participat com a estudiant a diversos festivals com Mixtur i el Festival Impuls, rebent classes de Mark Andre, Hèctor Parra, Carola Bauckholt i Pierluigi Billone. La seva música s’ha interpretat a l’Auditori de Barcelona, a l’Institut Francès, al Festival Mixtur, al Museu Picasso de Barcelona, al Palau de les Arts de València, a la Salle Varèse du CNSMD de Lió, al MUMUTH (Graz), a Kultum (Graz), al Theater am Lend (Graz) i a l’Off Theatre (Viena). El 2020 va fundar LaKT Ensemble, un grup amb seu a Àustria que investiga les relacions entre la música i la dansa.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"