Institut Ramon LLull

El Tantaranta Teatre i l’Institut Ramon Llull organitzen un taller de dramatúrgia al centre de creació La Chartreuse de França

Escèniques.  02/10/2023

En el marc d'una col·laboració estable entre l'Institut Ramon Llull i La Chartreuse-Centre national des écritures du spectacle, el Tantarantana Teatre coordina un seminari internacional sobre “Dramatúrgia Contaminant” amb la participació de cinc autors de Catalunya, Balears, València i França.




Després que a finals del 2022 Faberllull Olot acollís la primera part d’aquest taller, que té com a tema central la mediterrània, ara el Tantarantana Teatre completa aquest projecte internacional amb aquesta estada a La Chartreuse- Centre national des écritures du spectacle, fruit d’un acord de reciprocitat entre l'Institut Ramon Llull i el CIRCA que, des de fa tres anys, fomenta el contacte entre la dramatúrgia catalana i la francesa. En aquesta experiència mediterrània hi participen també el Teatre Principal de Palma i l'Espai Inestable (València).

El autors que participants als dos tallers són els mateixos: les valencianes Guadalupe Sáez i Jéssica Martínez, la xilena resident a Catalunya Marcela Terra, el balear Rafel Gallego i la francesa Héloïse Desrivières. Guiats pels dramaturgs Albert Tola i Rodrigo Garcia, i sota la coordinació de Julio Álvarez, del 2 al 8 d’octubre compartiran a La Chartreuse una experiència d'escriptura conjunta amb una metodologia “contaminant”, on el material sorgeix d'un procés d'escolta col·lectiva al voltant d'un paisatge compartit. L’objectiu del taller és la creació de peces teatrals breus que s’emmirallin entre sí, per investigar conjuntament espais dramatúrgics, i temàtiques històriques i contemporànies vistes des de diferents punts de la mediterrània. Un mètode que es nodreix d'eines de dinamització inspirades en laboratoris de dramatúrgia liderats per precursors com José Sanchis Sinisterra –de Nuevo Teatro Fronterizo– o Roland Schimmelpfennig.

Després d'una primera experiència llatinoamericana, el Tantarantana Teatre coordina, en aquesta ocasió, una nova recerca sobre la creació dramatúrgica en constel·lació al voltant dels problemes vinculats al mar Mediterrani: el contacte entre tres grans religions monoteistes, l'experiència del colonialisme i el postcolonialisme, i els viatges per mar per diferents motius (socials, polítics, emocionals o mítics). El treball ha de culminar amb la publicació dels textos a la revista Red Escénica. La primera etapa del treball a Olot es va poder compartir amb el públic gràcies a una lectura en col·laboració amb actors i actrius de l'escola El Galliner de Girona al teatre del Casal de Cultura de la mateixa ciutat.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"