Institut Ramon LLull

“Evoé!”, el projecte musical de Refree amb Maria Mazzotta, es presenta a Milà

Música.  22/09/2023

Es tracta de l’espectacle que enguany inaugurarà la Fira de la Mediterrània de Manresa i compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull per a la seva internacionalització.
Evoé!, que proposa un recorregut pels cerimonials de catarsi i possessió col·lectiva del sud d’Itàlia, arriba el divendres 22 de setembre a l’Auditorium Demetrio Stratos di Radio Popolare de Milà (Itàlia). Raül Refree, de la mà del dramaturg Jordi Oriol, i la cantant Maria Mazzotta ofereixen un emocionant viatge per la tradició musical de la Puglia recreant, en clau actual, el tarantisme, que cada estiu convoca al taló de la bota italiana a centenars de persones per ballar la Tarantel·la i participar així en un modern ritual catàrtic.

Évoé!, estrenat al Grec 2023, és l’espectacle inaugural de la Fira de la Mediterrània 2023 de Manresa (5 al 8 d’octubre). Es tracta d’una coproducció de la Fira, el Grec i Festival Clàssics, que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull per a la seva internacionalització.

Aquest suport s’emmarca en un conveni de col·laboració amb la Fira que també inclou una residència de creació del grup Mediterranean Bagpipes Company, que es durà a terme a Girona. Aquesta formació uneix musicalment tres regions de la Mediterrània (Catalunya, Itàlia i Turquia) mitjançant els instruments de la família de les cornamuses de cada zona: el sac de gemecs català (amb Francesc Sans), la zampogna italiana (amb Christian di Fiore i Domenico Candellori) i el tulum turc (amb Filiz Ilkay i Eren Demir). L’espectacle es podrà veure a la Fira el dia 6 d’octubre, a les 18h a la plaça de la Fira.

Ambdós projectes formen part de l’Obrador d’arrel i de la col·laboració entre la Fira Mediterrània i l’Institut Ramon Llull per desenvolupar conjuntament la internacionalització de la música d’arrel, i contribuir a un millor posicionament internacional d’aquells projectes que treballen aquest gènere de manera contemporània.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"