Institut Ramon LLull

Els guanyadors del programa Hivernem 2023 presenten els seus projectes a Fira Tàrrega

Escèniques.  07/09/2023

Alejandro Santaflorentina i Nico Jongen donen a conèixer el procés creatiu que estant duent a terme amb les seves respectives peces escèniques.




L'edició d'enguany de Fira Tàrrega (7 al 10 de setembre) ha inclòs una presentació dels projectes que van guanyar la tercera convocatòria d'Hivernem, el programa impulsat per la Fira juntament amb l'Institut Ramon Llull per fomentar la recerca en l’escriptura de creacions artístiques vinculades a les arts escèniques i a l’espai públic. D'aquesta manera, Alejandro Santaflorentina i Nico Jongen han explicat a professionals del sector el desenvolupament de les seves obres, en el marc d'una sessió sobre acompanyament, recerca, innovació i coproducció de processos creatius.

Alejandro Santaflorentina ha exposat l'evolució d'Idil·li, una peça inspirada en els Idil·lis de Teòcrit que parteix de la premissa fictícia que totes les espècies vegetals tenen entitat jurídica. L’objectiu és determinar com interaccionen l’espai públic i el món vegetal, imaginant contextos on els humans no ens situem en el centre del relat. Per la seva part, Nico Jongen, director artístic de Ça Marche, ha parlat del procés de treball i investigació d'Incendis, que busca documentar experiències, incentivar accions comunitàries per generar relats de futurs esperançadors i idear un dispositiu escènic que reprodueixi un gran incendi al bosc. Els dos treballs es desenvoluparan al llarg de 2024 i comptaran amb un suport econòmic de 5.770 euros.

La recepció de propostes per a Hivernem 2024 estarà oberta fins el 15 de setembre.

D'altra banda, l'Institut Ramon Llull organitza dissabte al matí una sessió de treball amb una trentena de professionals internacionals assistents a la Fira, per fomentar aliances que contribueixin a la internacionalització de la creació escènica catalana.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"