Institut Ramon LLull

Focus català a ConTempo, el festival internacional d’arts escèniques més destacat de Lituània

Escèniques.  27/07/2023

Del 29 de juliol al 6 d’agost, cinc muntatges catalans es podran veure a la cinquena edició de ConTempo, el festival internacional d’arts escèniques de Kaunas (Lituània), que ha seleccionat a alguns dels artistes catalans més reconeguts del panorama europeu. Aquest focus català compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




Creat l’any 2019, ConTempo és un dels festival d’arts escèniques més gran i rellevant de Lituània, que en pocs anys ha aconseguit posicionar-se en el mapa de festivals internacionals europeus. Espectacles de dansa, teatre i circ, tant locals com internacionals, coincideixen en aquest esdeveniment artístic que cerca la provocació i l’esperit crític de l’espectador a través de la programació de peces que aborden problemàtiques contemporànies.

Amb gran part dels espectacles gratuïts i una programació oberta en espais públics i no convencionals, el festival busca la connexió amb els espectadors, en una edició que comptarà amb destacats artistes catalans de l’escena europea.

El barceloní Joan Català, presentarà dues peces: Pelat, un espectacle de moviment, poesia i equilibri que compta amb més de 10 anys de trajectòria i diversos premis, i Idiòfona, la seva darrera creació que és un diàleg entre l’home i la matèria durant el qual es construeix una gran instal·lació sonora amb la participació dels espectadors. Pelat es podrà veure a Kaunas el 29 i 30 de juliol amb tres funcions programades i, Idiòfona, a Kaunas district els dies 31 de juliol i 1 d’agost.

El mateix escenari serà compartit per Marie Gyselbrecht amb Nest, els dies 29 i 30 de juliol. A camí entre Bèlgica i Barcelona, l’artista forma part de la companyia Peeping Tom des del 2008. Nest és un diàleg entre les danses urbanes i la creació contemporània.

Cossoc és la proposta que presenten la ballarina i coreògrafa, Anamaria Klajnšček i, el performer Magí Serra. Una coreografia hipnòtica que investiga la complexitat i la senzillesa d’una relació. La peça es podrà veure a Kaunas city el 3, 4 i 5 d’agost.

La performer i activista cyborg Moon Ribas i el creador de circ contemporani Quim Girón tanquen el festival, els dies 4, 5 i 6 d’agost, amb una proposta que ha format part del Festival Grec 2023, Ramat simfònic, una peça que convida els espectadors a pasturar amb els artistes gràcies a uns altaveus penjats al coll, simulant uns esquellots electrònics.

Gintare Masteikaitė és la fundadora i actual directora artística de ConTempo. A més, des del 2017 dirigeix el Centre d’informació de Dansa a Lituània i participa com a comissària en el festival “New Baltic Dance”, a la ciutat de Vilnius. L’edició d’enguany vol perllongar la missió fundacional del festival, oferint al públic peces que suposin un repte experiencial i que alhora constitueixin propostes artístiques de qualitat, tant locals com internacionals .

El focus català ha estat possible gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull.

Podeu consultar tota la programació del festival aquí

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"