Institut Ramon LLull

Obert el termini de presentació de propostes escèniques per al programa Hivernem 2024

Escèniques.  20/07/2023

Del 20 de juliol al 15 de setembre, Hivernem, el programa impulsat per FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull, obre la recepció de propostes per a l’escriptura d’una creació vinculada a l’espai públic.




El programa Hivernem, coorganitzat per FiraTàrrega i l'Institut Ramon Llull, s’ocupa de la primera baula de creació d'un espectacle: l'etapa de recerca i investigació. L'objectiu és contribuir al desenvolupament de processos d'escriptura dramatúrgica vinculats a les arts de carrer i l'espai públic, a través de la recerca, l'intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats que garanteixin l'excel·lència de l'escriptura, la investigació i la creació.

Els creadors interessats en participar en aquesta crida han de presentar, entre el 20 de juliol i el 15 de setembre de 2023, un projecte d'entre 5 i 10 pàgines que especifiqui el tema de la recerca, els objectius i les idees a desenvolupar, un esquema detallat del treball, les fonts documentals a emprar, la metodologia i el pla de treball, juntament amb el currículum vitae. Els candidats han d'acreditar experiència laboral i/o artística en l'àmbit cultural. També es valorarà el compromís amb els valors de perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat, així com la idoneïtat de les fonts de la recerca i el domini de la llengua catalana parlada i escrita.

El període d’execució del projecte serà entre 1 de gener de 2024 a 31 de desembre de 2024 i s’ofereix un import econòmic de 5.770 euros per al desenvolupament de la recerca.

El projecte Hivernem va néixer l'any 2020 i fins ara ha seleccionat 6 creadors que a títol individual han presentat les seves propostes. Són Ada Vilaró i Jordi Aspa a Hivernem 2021, Ferran Orobitg i Sergi Estebanell a Hivernem 2022 i Alejandro Santaflorentina i Nico Jongen a Hivernem 2023.

Més informació sobre les bases d’enguany aquí

Suport a la Creació

D’altra banda, a través del programa Suport a la Creació, FiraTàrrega acompanya els processos de creació escènica que tenen un ingredient de recerca i d'innovació, especialment en l'àmbit de les arts de carrer i l'espai públic, amb l’objectiu de potenciar totes les connexions possibles entre artistes, professionals, mercat, ciutat i ciutadania.

Per a la selecció de les companyies es valorarà la investigació en el marc del carrer i l'espai públic; la capacitat de relació amb la ciutadania i/o l'entorn; les temàtiques, el compromís amb els valors de perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat i la coherència i viabilitat de la proposta.

Les companyies escollides formaran part de la programació artística de FiraTàrrega 2024 i, prèviament, hauran de presentar un calendari i el pressupost de producció, així com un full de ruta de mercat. A més, disposaran d'un període màxim de 3 setmanes per realitzar la residència a Tàrrega i hauran de realitzar un assaig obert els mesos previs a l’estrena.

La direcció artística de FiraTàrrega avaluarà i seleccionarà els projectes presentats i anunciarà, durant el mes de desembre 2023, les companyies seleccionades. A més, es pactarà amb la companyia un caixet únic que contemplarà tant la residència com les funcions durant els dies de la Fira i s’oferirà una presència destacada de l'artista a la plataforma en línia FiraTàrrega.Pro dins de l'apartat Territori Creatiu.

Més informació sobre les bases d’enguany aquí

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"