Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull i el Goethe-Institut Barcelona signen un conveni de col·laboració

Cultura.  24/07/2023

A través d’aquest Memoràndum d’entesa (MoU), ambdues institucions cooperaran per impulsar iniciatives i projectes que reforcin l’intercanvi entre la cultura alemanya i la catalana.
El director del Goethe-Institut Barcelona, Ronald Grätz, i el director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, han signat un conveni de col·laboració per fomentar la cooperació en matèria de llengua i cultura entre ambdues institucions. D’aquesta manera, i per primera vegada, es formalitza una cooperació que ja existia/s’està treballant des de fa anys, i que ara es veu reforçada i concretada en eixos prioritaris com l’organització d’iniciatives que fomentin l’intercanvi cultural i l’impuls del debat conjunt en temes que marquen l'agenda cultural i social tant en els territoris propis de cada institució com en l’àmbit internacional.

Algunes de les accions més destacades que contempla aquest conveni són:

- La reedició d’un seminari de traducció català-alemany-català.

- Liderar la trobada entre agents culturals i institucionals de les regions que formen part dels Quatre Motors d’Europa (Associació de cooperació interregional entre els territoris de Catalunya, Baden-Württemberg, la Llombardia i Alvèrnia-Roine-Alps)

- Identificar oportunitats de participació i col·laboració entre els centres de creació alemanys amb residències en funcionament i els centres de residència catalans i balears, amb l’objectiu de fomentar intercanvis artístics i literaris recurrents.

- Organitzar sessions de treball orientades a l’intercanvi de coneixement sobre la certificació de coneixements d’idiomes com a llengua estrangera i sobre la impartició de cursos en línia.

- Organitzar una jornada sobre intel·ligència artificial i drets digitals en el sector cultural.

Segons el director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, “per a nosaltres és un objectiu estratègic arribar a acords amb les institucions homòlogues i, especialment, amb el Goethe Institut que té una llarga tradició de diàleg cultural. Impulsarem accions i projectes rellevants de manera conjunta.”

Per part del Goethe-Institut Barcelona, el seu director Ronald Grätz ha afirmat que “aquest acord amb l’Institut Ramon Llull és de gran importància per a l’Institut Goethe. Subratlla el desig de totes dues parts de cooperar de manera intensiva i persistent en el diàleg cultural entre Alemanya i Catalunya."

La col·laboració amb organismes homòlegs internacionals és una de les línies prioritàries de l’Institut Ramon Llull per fer possible que la cultura catalana dialogui amb el món en tots els àmbits de la creació i el coneixement, teixint xarxes de complicitat, reconeixement i cooperació.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"