Anna Pascual, Wanja Kahlert, Adrià Montañà i Benet Jofre són els integrants de Psirc. Una companyia de circ catalana que des del 2011 explora nous llenguatges acrobàtics, íntims i creatius, amb una forta base en tècniques de circ i manipulació. Després del seu primer muntatge, Acrometria, que va comptar amb més de 200 funcions a 12 països arreu del món, tornen a trepitjar els escenaris de l’Occitanie Fait Son Cirque en Avignon amb El meu nom és Hor, que es podrà veure del 8 al 16 de juliol a les 22:15h.
Creada l’any 2018 i interpretada per Wanja i Adrià, sota la direcció de l’artista multidisciplinar, Rolando San Martin, la peça explora nous camins escènics, tant per la tècnica com pel llenguatge. Una creació que parteix d’una història real: el viatge a una cova desconeguda narrada a través del joc amb el cos, acrobàcies de risc, titelles, objectes i un inquietant joc de llums i ombres que els intèrprets manipulen des de l’escena.
El procés de creació de l’obra ha comptat amb el suport de diferents espais de residència, en particular La Central del Circ de Barcelona així com La Grainerie (Balma), Axe Animation (Ax les-Thermes), Cronopis (Mataró), el Teatre -Auditori de Granollers i L'Estruch, fàbrica d'arts escèniques de Sabadell. També s’ha pogut veure a circuits com Fira Tàrrega, al festival At.tension de Berlin i a l’Européenne de Cirques de Tolosa, entre d’altres.
El muntatge és una coproducció del Mercat de les Flors, amb el suport del projecte europeu De Mar a Mar, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa POCTEFA, en residència a La Central del Circ, i compta també amb el suport de l’OSIC i l’ICEC.
Des de fa 17 anys, Occitane Fait son Cirque en Avignon organitza aquest esdeveniment que reuneix artistes de circ internacionals convertint durant 9 dies l’illa de Piot en un aparador efímer de les darreres creacions de circ contemporànies. Enguany es podran veure un total de set espectacles d’Occitània amb col·laboracions internacionals gràcies a tres estructures representatives de la indústria de circ al territori: La Verrerie d’Alès, La Granerie i CIRCa.
Després del seu pas per Avinyó, la companyia continuarà amb la gira del seu darrer projecte artístic, Després de tot, una creació catalana que explora el gènere literari de les sagues en format escènic.