Institut Ramon LLull

L’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (AILLC) celebra el seu 50è aniversari amb la presència d’alguns dels seus fundadors

Llengua.  11/07/2023

L’acte, que es farà el 15 de juliol al Fitzwilliam College de la Universitat de Cambridge (Regne Unit), comptarà amb sis ponències a càrrec de diferents especialistes i amb la presència d’alguns dels participants del col·loqui de 1973, any de fundació de l’associació.
Amb el propòsit de fomentar i difondre la cultura catalana, especialment la llengua i la literatura, l’AILLC celebrarà, el proper dissabte 15 de juliol, el seu 50è aniversari al Fitzwilliam College, de la Universitat de Cambridge. L’objectiu d’aquesta jornada de commemoració és fer una reflexió sobre el progrés de la catalanística durant els darrers cinquanta anys. Per aquest motiu, l’acte comptarà amb alguns dels participants del Col·loqui de 1973.

Es presentaran sis ponències a càrrec d’especialistes reconeguts en l’àmbit de la catalanística internacional que faran una retrospectiva de les seves àrees de recerca. Entre els assistents, i dins l’àmbit de la llengua catalana, hi haurà Antoni Ferrando, Gemma Rigau i Joan Veny; en l’àmbit de la literatura catalana, Rosa Cabré i Monné, Dominic Keown i Joan Lluís Marfany. També està previst fer una sessió de presentació de projectes per a investigadors de la llengua i la literatura catalanes. Un sopar al Fitzwilliam College tancarà la celebració del 50è aniversari.

L’associació organitza cada tres anys un col·loqui internacional sobre temes relacionats amb la filologia catalana. Des del 2016, els anys que no hi ha col·loqui, coordina una Jornada dedicada fonamentalment a la divulgació de la recerca. A més de les actes publicades, fruit de les trobades internacionals, i d’informació regular sobre sessions de treball i publicacions de l’especialitat, l’AILLC és la responsable de la publicació semestral de la revista científica Estudis de llengua i literatura catalanes.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"