Institut Ramon LLull

Mes de 80 estudiants d’arquitectura participen a Venècia en un taller de ”Seguint el peix” sobre nous models residencials

Arquit. i disseny.  04/07/2023

Del 3 al 7 de juliol, l’espai Catalonia in Venice acull la sessió final i conclusiva del Taller de Reparació, un dels eixos principals de Seguint el peix, el projecte produït per l’Institut Ramon Llull i comissariat per Leve, en col·laboració amb Top Manta, que forma part dels Eventi Collaterali de la Biennal d’Arquitectura de Venècia. Alumnes i docents d’universitats internacionals compartiran els resultats de 9 mesos de treball sobre nous models residencials.




Més de 80 estudiants i docents de diferents universitats internacionals participaran al workshop dirigit per Daniel Cid, Francesc Pla i Eva Serrats (Leve), comissaris de Seguint el peix, el projecte de Catalonia in Venice que forma part dels Eventi Collaterali de la Biennal d’Arquitectura de Venècia. Aquest workshop, que es durà a terme del 3 al 7 de juliol a Venècia, presentarà les conclusions del Taller de Reparació, un dels eixos principals de Seguint el peix, que des del mes de gener ha plantejat diversos reptes sobre nous models residencials comunitaris a estudiants universitaris, com cuines col·lectives, espais d’acollida i reutilització de locals buits, i permetrà explorar la Biennal a partir de la mirada mantera. El Taller de Reparació convida a la comunitat migrant, arquitectònica i, sobretot a l’administració, a comprometre’s amb aquestes propostes, per tal d’exigir nous prototips de convivència.

El workshop s’emmarca en les Biennale Sessions, la programació adreçada a universitats, acadèmies de Belles Arts i institucions d’educació superior d’aquesta gran cita internacional. El dimecres 5 de juliol, els estudiants presentaran en públic els seus projectes en una sessió que es durà a terme al pavelló central del Giardini.

Les universitats que hi participen són: Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (Universitat Politècnica de Catalunya), Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (Universitat Politècnica de Catalunya), Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus (Universitat Rovira i Virgili), School of Architecture (Lund University), Scuola di Architectura, Urbanisitca e Ingegneria della Costruzioni (Politecnico di Milano) i Winchester School of Art (University of Southampton).

Seguint el peix es va inaugurar el 20 de maig i es podrà veure fins el 26 de novembre de 2023 dins la 18ª Mostra Internacional d'Arquitectura de la Biennale di Venezia. L’urbanisme, els espais de treball i l'habitatge des de la perspectiva de la diàspora africana a Catalunya centren el projecte, per tal d'identificar arquitectures alternatives a les hegemòniques, en un projecte que s’ha articulat al voltant de dos eixos: el Mercat Manter, l’exposició que recull la narrativa de la diàspora migrant africana a Catalunya a partir d’una instal·lació i, el laboratori Taller Reparació.

The Laboratory of the future ha estat el tema central de la Biennal d’Arquitectura d’enguany, escollit per la comissària Lesley Lokko, que ha comptat amb Àfrica com a protagonista, amb els reptes de la descolonització i la descarbonització com a focus principal.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"