Institut Ramon LLull

Faberllull Olot dona impuls a 8 projectes de llargmetratges, en el marc de la Residència de Guions de l’Acadèmia de Cinema Català

Cinema.  24/05/2023

Del 22 al 26 de maig, Faberllull Olot acull un dels retirs de la residència per a guionistes de llargmetratges de cinema català.
La Residència de guions, dirigida per Carla Simón, és un laboratori de desenvolupament de guió per a llargmetratges de ficció, la primera incubadora d’aquestes característiques a Catalunya, i també la primera en acollir projectes en llengua catalana. En total, s’acompanyen 8 projectes a partir de mentories i tutories amb professionals de trajectòria reconeguda, tallers i classes magistrals, trobades amb la indústria, xerrades sobre temes com la sostenibilitat o la inclusió, i trobades amb diferents agents de distribució i exhibició.

Al mes de novembre, a l’inici del programa, els participants van fer un retir a Faberllull Olot, on els residents van poder compartir i fer avançar els seus projectes. L’agenda d’aquesta segona estada, que es fa del 22 al 26 de maig, inclou classes magistrals i sessions individuals amb el novel·lista i guionista romanès, Razvan Radulescu, i amb la productora cinematogràfica francesa, Isabelle Fauvel.

El divendres 26 de maig, tancant aquest retir a Faberllull, es farà una taula rodona al vestíbul d’El Modern, el Centre Audiovisual i Digital de Girona, a les 17h30, on els residents conversaran sobre el procés d’escriptura d’un guió de cinema com a eina per transformar les idees en imatges.

La Residència ofereix una beca que permet que els participants puguin concentrar-se en l’escriptura i accelerar així el procés de creació, a la vegada que promou el diàleg constant i l'intercanvi entre els diferents projectes. S’incideix també en la importància de la internacionalització mitjançant formació i la posada en contacte amb la indústria internacional.

El propòsit d’aquesta iniciativa és afavorir la maduració i cristal·lització de projectes de llargmetratges cinematogràfics de cinema en llengua catalana, amb un programa estable, de llarga durada i amb cobertura econòmica, que permeti als projectes seleccionats l’impuls necessari per a que puguin portar-se a terme.

La Residència és una iniciativa de l’Acadèmia del Cinema Català de la mà de Guionistes Associats de Catalunya, amb el finançament de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales a través de la Unió Europea - NextGeneration EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència; el Departament de Cultura de la Generalitat –Institut Català de les Empreses Culturals, l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Ramon Llull – FCRI, la Universitat Pompeu Fabra, l'ESCAC i l’Institut Ramon Llull.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"